Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 15

Dalia Grybauskaitė apie dalį bedarbių: „Intelektas pas juos tiesiog praėjo pro šalį“

Dalies bedarbių problemų negalima išspręsti, nes „intelektas pas juos tiesiog praėjo pro šalį“. Tokius prezidentės Dalios Grybauskaitės žodžius antradienį cituoja Anykščių laikraštis „Anykšta“.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Antradienio laikraščio numeryje aprašomas praėjusį penktadienį įvykęs D.Grybauskaitės susitikimas su regioninės žiniasklaidos atstovais.

„Paklausta apie būdus mažinti nedarbą, prezidentė buvo tiesmuka. Dalies Darbo biržos lankytojų  problemų, pasak valstybės vadovės, ir negalima išspręsti, nes „intelektas pro juos tiesiog praėjo pro šalį“, – prezidentę cituoja laikraštis.

Anot Anykščių spaudos, D.Grybauskaitė pokalbyje ragino žurnalistus pusmetį būti atlaidesnius naujosios Vyriausybės darbui, kalbėjo apie patariamojo referendumo dėl Visagino atominės elektrinės rezultatus.

„Prezidentė mano, jog priešiška gyventojų nuomonė dėl naujos atominės elektrinės statybų yra „valdančiųjų klaida“, nes žmonės, D.Grybauskaitės nuomone, nebuvo tinkamai informuoti. Šalies vadovė taip pat kalbėjo apie didelę lobistų įtaką politikams priimant sprendimus dėl alternatyvios saulės ir vėjo energetikos bei šildymosi biokuru. „Nė viena valstybė nedegina savo miškų“, – sakė D.Grybauskaitė ragindama atidžiai stebėti, kieno interesai kyšo už šių pasiūlymų“, – rašo laikraštis.

Susitikime su žurnalistais D.Grybauskaitė sakė, kad tikisi geresnių metų mūsų šaliai – 3 procentų bendrojo vidaus produkto augimo, kad stabilizuosis nedarbas. „Stresų šalies viduje nenusimato“, – sakė prezidentė.

Mokė žurnalistus, kaip kovoti su savivaldybe

Susitikime „Anykštos“ vyriausioji redaktorė G.Šmigelskienė paprašė D.Grybauskaitės patarimo, kaip elgtis laikraščiui, kurio žurnalistams Anykščių rajono savivaldybės administracijos direktorius Vilius Juodelis reikalauja siųsti klausimus raštu ir dar pasirašytus, neužduoti klausimų dažniau nei kartą per penkias dienas ir nerašyti kelių prašymų valdininkams vienu metu.

„Priklijuokite jam Visuomenės informavimo įstatymą ant lango, kad paskaitytų, kas jame rašoma, ir kalkite kiekviename laikraščio numeryje”, – žurnalistus mokė prezidentė.

Anot laikraščio, prezidentės patarėjai patarė nieko nelaukiant V.Juodelio tvarką skųsti Administraciniam teismui ir stebėjosi, kad Anykščių savivaldybėje nėra komunikacijos specialistų.

Laikraščio teigimu, pasibaigus susitikimui D.Grybauskaitė pakvietė G.Šmigelskienę kartu nusifotografuoti.

„Galėsite pakabinti ir mūsų bendrą nuotrauką jam (V.Juodeliui) ant lango”, – „Anykšta“ cituoja D.Grybauskaitę. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius