-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 01 /11:12

Dalia Grybauskaitė: Lietuva EBPO nare gali tapti 2017 metais

Lietuvos vadovė tikisi, kad šalis Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) nare galėtų tapti jau 2017-aisiais. Tai Dalia Grybauskaitė pareiškė po susitikimo su organizacijos vadovu.
EBPO generalinis direktorius Angelas Gurria ir Dalia Grybauskaitė
EBPO generalinis direktorius Angelas Gurria ir Dalia Grybauskaitė / R.Dačkaus nuotr.

Pirmadienį Paryžiuje susitikusi su EBPO generaliniu sekretoriumi Angelu Gurria, D.Grybauskaitė teigė iš jo išgirdusi, jog Lietuvos įdirbis, stojant į organizaciją, yra geras.

„Vakar Paryžiuje turėjau progos susitikti su (EBPO – BNS) direktoriumi ponu Gurria, kuris sakė, kad įdirbis geras, didelis ir iš tikrųjų jau eina daug kas sinergiškai. Tai reiškia, kad greitu laiku, gal ne kitąmet, bet jau nuo 2017 metų – aš taip labai norėčiau tikėtis – Lietuva galės tapti ir šios organizacijos nare, o tai yra prestižas, kokybė, galimybė konsultuotis“, – antradienį Metų ekonomikos forume Vilniuje sakė prezidentė.

Pasak jos, Lietuva daug pasiekė, modernėdama ir žengdama į priekį, tačiau teigė, jog vis dar trūksta investicijų į mokslinius tyrimus.

„Džiaugtis neužtenka, būtina eiti pirmyn.(...) Pasižiūrėję į Eurostato duomenis, kiek investuojame į mokslinius tyrimus, esame dešimti nuo galo. Na, bent jau ne treti nuo galo. Išties kažkur per vidurį. Kaip optimistiškai bežiūrėtume, nukreipti savo investicijas į mokslą dar turime daug kur“, – tikino D.Grybauskaitė.

Šiuo metu EBPO turi 34 nares. Ši organizacija buvo įkurta 1961 metais kaip pamaina Europos ekonominio bendradarbiavimo organizacijai (EEBO), administravusiai Marshallo (Maršalo) planą – po Antrojo pasaulinio karo JAV pasiūlytą Europos ekonomikos atgaivinimo projektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius