-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 31

Dalia Grybauskaitė Marijampolėje dalyvavo vaikų globos namų uždaryme

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį Marijampolėje dalyvavo vaikų globos namų „Putinas“ uždaryme. Ji su vaikais ant globos namų durų pakabino užrašą „Globos namai uždaryti. Vaikai gyvena bendruomenėje“, pranešė prezidentūra.
Prezidentė lankosi vaikų globos namuose „Putinas“
Prezidentė lankosi vaikų globos namuose „Putinas“ / R. Dačkaus nuotr.

Uždarydama šiuos globos namus valstybės vadovė pabrėžė, kad tai – pirmas žingsnis siekiant, kad Lietuvos vaikai augtų šeimose.

19 vaikų iš reorganizuotų vaikų globos namų „Putinas“ persikėlė gyventi į tris bendruomenės namukus. Jie gyvens šeimai artimoje aplinkoje, kur galės geriau integruotis į visuomenę ir pasirengti savarankiškam gyvenimui.

„Nepaisant didelio pasipriešinimo, ilgai laukta vaikų globos sistemos pertvarka pagaliau prasidėjo. Šie uždaryti vaikų namai yra pavyzdys, kad viską įmanoma padaryti, kai pirmiausia galvojama apie vaikų, o ne biurokratinio aparato interesus.

Tačiau ryžtingų sprendimų vis dar laukia daugiau nei 3 tūkstančiai Lietuvos vaikų, gyvenančių globos namuose. Jie turi gyventi saugioje, šeimai artimoje aplinkoje“, – pranešime spaudai teigė D.Grybauskaitė.

Pasak jos, vaikų globos sistemos pertvarka yra visos valstybės prioritetas. Kad kiekvienas Lietuvos vaikas augtų šeimoje ar šeimai artimoje aplinkoje, yra atsakinga ne tik Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, bet ir savivaldybės.

Prezidentė pabrėžė, kad svarbu ir toliau ieškoti sprendimų, kurie padėtų paskatinti supaprastinti įsivaikinimą.

Šiuo metu Lietuvoje daugiau nei 3 tūkst. vaikų gyvena vaikų globos įstaigose. Visų globos namų išlaikymas valstybei kainuoja apie 40 mln. eurų per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius