-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 19

Dalia Grybauskaitė organizuoja pasitarimą dėl kovos su korupcija priemonių stiprinimo

Ketvirtadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė organizuoja pasitarimą, kuriame su ekspertais ir už skaidrumą atsakingų institucijų vadovais svarstys naujas priemones kovai su „įsisenėjusiomis korupcijos formomis“.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

sPrezidentės spaudos tarnyba pranešė, kad D.Grybauskaitė prezidentūroje su Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininku Vitalijumi Gailiumi, Viešųjų pirkimų tarnybos vadove Diana Vilyte, Konkurencijos tarybos pirmininku Šarūnu Keserausku ir „Transparency International" Lietuvos skyriaus vadovu Sergejumi Muravjovu taip pat aptars korupcijos apraiškas šalyje, politinės korupcijos daromą žalą valstybės raidai.

2014 metų Lietuvos korupcijos žemėlapio duomenimis, korupciją labai rimta problema laiko 48 proc. gyventojų.

Pasak prezidentės, kovai su įsisenėjusiomis korupcijos apraiškomis, tokiomis kaip prekyba įtaka ir poveikiu, netiesioginiai kyšiai paslaugomis, nepotizmas, nomenklatūrinės privilegijos, neskaidrūs viešieji pirkimai, šešėliniai sandoriai savivaldybių ir valstybės įmonėse, vien viešumo nebepakanka – reikia naujų, veiksmingesnių priemonių ir visuotinio nepakantumo.

2014 metų Lietuvos korupcijos žemėlapio duomenimis, korupciją labai rimta problema laiko 48 proc. gyventojų. Prezidentūros duomenimis, savivaldoje per pastaruosius penkerius metus įtarimai dėl korupcijos buvo pareikšti 23 merams, vicemerams ir daugiau nei šimtui savivaldybės tarnautojų.

Antradienį viena iš didžiausių problemų Vyriausybės veikloje prezidentės patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Valdemaras Sarapinas įvardijo politinės korupcijos apraiškas.

Pasak jo, „prezidentė ir toliau bus labai aktyvi“ ir šią savaitę turėtų pateikti įstatymų pataisas, kurios stiprins kovą su korupcija.

Tuo metu premjeras Algirdas Butkevičius prezidentės patarėjo pareiškimą pavadino kliedesiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius