Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 05 27

Dalia Grybauskaitė pakvietė Baracką Obamą į Lietuvoje vyksiantį Europos krepšinio čempionatą (atnaujinta 00.59 val.)

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė Varšuvoje pakvietė JAV prezidentą Baracką Obamą į artėjantį Europos krepšinio čempionatą, kuris vyks Lietuvoje.
Dalia Grybauskaitė ir Barackas Obama
Dalia Grybauskaitė ir Barackas Obama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Grybauskaitė JAV prezidentą į Europos krepšinio čempionatą B.Obamą pakvietė Varšuvoje, kur šis dalyvauja Vidurio Europos lyderių susitikime.

„Žinau, kad Jungtinių Valstijų prezidentas labai mėgsta krepšinį, pats yra žaidęs, netgi sakyčiau ir romantiška istorija apie tai yra, kai su žmona krepšinis lyg ir surišo“, –  vėlų penktadienio vakarą Lietuvos ambasadoje Varšuvoje žurnalistams sakė šalies vadovė, grįžusi iš Vidurio Europos lyderių vakarienės su B.Obama.

„Taip pajuokaudami pasikalbėjome, kad jo kelionė buvo gana sunki, visą savaitę keliavo po Europą, tačiau pakviečiau apsilankyti Europoje dar kartą, jeigu turės galimybę šią vasarą, juo labiau, kad prezidentas mėgsta krepšinį, pakviečiau į Lietuvą“, – pasakojo prezidentė.

JAV prezidentas B.Obama penktadienį atvyko į Varšuvą, kad paskutiniame savo kelionės po Europą etape susitiktų su šios buvusios komunistinės šalies, galinčios pamokyti Arabų pavasario kraštus, vadovais.

Atnaujinta 00.59 val. Kaip rašoma Prezidentūros išplatintame pranešime spaudai, per darbo vakarienę Lietuvos vadovė savo pasisakyme pabrėžė, jog NATO priešraketinė gynyba turi apimti visas aljanso nares. Pasak prezidentės, Lietuvai, esančiai strategiškai ypatingoje aljanso teritorijos riboje, yra itin svarbi NATO ir Rusijos santykių tema. Lietuvos vadovės teigimu, NATO Lisabonos viršūnių susitikime pasiektas susitarimas turi būti nekintamas ir netapti derybų su Rusija objektu. „NATO šalys turi ginti save, o Rusija – save“, – sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pasak prezidentės, B.Obama, komentuodamas Lietuvos poziciją, patikino, jog neseniai vykusiame G-8 šalių susitikime Prancūzijoje turėjęs progą apie tai pakalbėti su Rusijos prezidentu. Pasak šalies vadovės prezidentas B.Obama patikino, jog JAV pozicija ir toliau išlieka tokia, kokia buvo sutarta Lisabonoje: su Rusija bendradarbiaujama keičiantis informacija, tačiau nesiskirstoma gynybos sektoriais ir nekuriamos bendros integruotos priešraketinės gynybos sistemos. Lietuvos prezidentės teigimu, susitikimas Varšuvoje dar sykį patvirtino Lietuvos pozicijos prasmingumą ir atskleidė geras tolesnio bendradarbiavimo su aljanso partneriais perspektyvas, rengiantis kitų metų NATO viršūnių susitikimui ir toliau stiprinant aljanso šalių saugumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius