Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2014 07 17

Dalia Grybauskaitė: sankcijos dėl situacijos Ukrainoje nėra pakankamos

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sakė naujos sankcijos, dėl kurių vėlų trečiadienio vakarą sutarė Europos Vadovų Taryba (EVT) ir kuriomis griežčiau nei iki šiol reaguojama į tebesitęsiančią krizę Ukrainoje, nėra pakankamos.
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

„Net šiandienos sankcijos, dėl kurių sutarėme, nėra pakankamos“, – žurnalistams sakė D.Grybauskaitė. Prezidentės pasisakymo garso įrašą BNS perdavė prezidentės spaudos tarnyba.

Kalbėdama su žurnalistais Briuselyje ji teigė, kad sankcijos duoda rezultatų, tik jie – nepakankami.

„Klaidinga manyti, kad efekto nėra. Efektas yra ir mes jau matome rezultatus Rusijoje ekonomikoje (...), bet, žinoma, šių priemonių nepakanka, nes jos tiesiogiai nėra taikomos tiems, kurie yra atsakingi už Krymo okupaciją tiesiogiai, šiandienos karinius veikmus Rytų Ukrainoje ir sunkios karinės įrangos naudojimą – visi šitie dalykai šiose išvadose yra geriau pristatyti, bet nepakankamai“, – aiškino D.Grybauskaitė.

Europos Sąjungos šalių lyderiai trečiadienį vėlai vakare, be kita ko, susitarė įšaldyti naujas ES Europos investicinio banko (EIB) ir Londone įsikūrusio Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (EBRD) investicines programas Rusijoje.

Naujos baudžiamosios priemonės bus taikomos „individams ar subjektams, kurie teikia aktyvią medžiaginę ar finansinę paramą Rusijos sprendimų priėmėjams, atsakingiems už Krymo aneksiją ar destabilizaciją rytinėje Ukrainoje“, sakoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius