-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 13

Dalia Grybauskaitė: tautos girdymui ir interesų grupių lobizmui nepritariu

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė grąžino Seimui pakartotinai svarstyti Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, leidžiančias pailginti prekybos alkoholiu laiką iki 24 val., ir Akcizų įstatymo pataisas, kuriomis siūloma sumažinti akcizo mokestį alkoholiniams gėrimams, teigiama prezidentės Spaudos tarnybos pranešime.
Viskio taurės
Viskio taurės / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Prezidentės teigimu, sumažintas alkoholio akcizas dar labiau padidintų biudžeto deficitą – valstybė netektų 100 milijonų litų pajamų, tai reikštų, kad tokia pačia suma būtų paremta alkoholio pramonė.

„Nepritariu atviram interesų grupių lobizmui. Nerandant galimybių kompensuoti sumažintas pensijas, remti alkoholio pramonę, piginti alkoholį ir skatinti jo vartojimą yra nemoralu ir prieštarauja sveikos bei blaivios tautos principams“, – pabrėžė prezidentė D.Grybauskaitė.

Piktnaudžiavimas alkoholiu, pasak šalies vadovės, daro nepataisomą žalą žmonių sveikatai ir visuomenei, skatina nusikalstamumą, viešosios tvarkos pažeidimus ir kelia grėsmę visuomenės saugumui. Tyrimais įrodyta, kad gaunamos pajamos iš prekybos alkoholiu pareikalauja apie šešis kartus didesnių biudžeto išlaidų alkoholio vartojimo padarytai žalai ištaisyti.

Pasak prezidentės, alkoholio akcizo mažinimas ir prekiavimo alkoholiu laiko ilginimas padarys alkoholį daug prieinamesnį, ypač jaunimui. „Tautos girdymui nepritarsiu“, – teigia valstybės vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius