-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 08 /15:02

Dar viena Artūro Zuoko savireklamos akcija: meras išnuomoja savo kabinetą Vilniaus savivaldybėje

Antradienį socialiniame tinkle „Facebook“ pasirodė kiek neįprastas Vilniaus mero Artūro Zuoko skelbimas. Sostinės vadovas pareiškė išnuomojantis savo kabinetą. Tikslas – kilnus: papildyti Vilniaus biudžetą.
Šalia Energetikos ir technikos muziejaus nuo vėjo judės „Lituanicos sparnas“
Artūras Zuokas / Aurimo Šrubėno nuotr.

„Išnuomoju 1 metams savo kabinetą-pasitarimų kambarį. Būklė: tvarkingas, pilnai įrengtas. Baldai: vyšnios medžio. Privalumai: puikus vaizdas pro 19 a. langus, pakabintas Prezidentės portretas, auga bonsas – augalas nereikalauja pernelyg daug priežiūros. Plotas: 106, 42 kv.m. Siūlyti kvadratinio metro kainą“, – tokį skelbimą savo paskyroje socialiniame tinkle paskelbė A.Zuokas.

Meras tuo pačiu pažadėjo: visos surinktos lėšos bus skirtos Vilniaus miesto biudžetui papildyti. 

Pats meras ketina kraustytis į greta esantį mažesnį kabinetą. Esą tokiu būdu jis galės ir toliau naudotis padėjėjų paslaugomis. 

Pastarosios pagal poreikį galbūt pagelbės ir naujajam nuomininkui.

A.Zuokas socialiniame tinkle tvirtina, kad šis sumanymas nėra pokštas, o savo sprendimą grindžia skaičiais: „Pagal Seimo priimtą biudžetą Vilniui iš vilniečių surinkto gyventojų pajamų mokesčio skiriama tik 42 proc. sumos, kai, pavyzdžiui, Kaune savivaldybei kauniečiai skiria 94 proc., o Klaipėdoje – 86 proc. Taigi miesto valdžia turi būti išradinga, o mero darbo vieta nėra kabinetas.“

Vilniaus sav. nuotr./Vilniaus mero Artūro Zuoko kabinetas
Vilniaus sav. nuotr./Vilniaus mero Artūro Zuoko kabinetas

Į tokį mero skelbimą suskubo sureaguoti Liberalų sąjūdžio narys Remigijus Šimašius. Tame pačiame socialiniame tinkle jis parašė: „Jau kurį laiką dairausi erdvesnių patalpų Vilniaus liberalams: skyrius sparčiai plečiasi, idėjų ir darbų vis daugėja – nebesutelpame. Tad šiandien labai apsidžiaugiau, pamatęs, kad Vilniaus meras nusprendė draugiškai užleisti savo darbo kabinetą savivaldybėje – mielai jį išsinuomosime. Smagu matyti, kad savivaldybėje iš tiesų pradedama rūpintis efektyvesniu administracinių resursų naudojimu: neišnaudojamos erdvės, tokios, kaip mero kabinetas, pasiūlomos tiems, kurie nusiteikę jose efektyviai dirbti.“

Papildyta 15.02 val. Antradienio popietę A.Zuokas teigė dar nesulaukęs rimtų pasiūlymų, todėl realių kandidatų išsinuomoti jo kabinetą Vilniaus savivaldybės 19 aukšte kol kas nėra. Tačiau tvirtino su malonumu užleisiąs savo darbo vietą, kai tik gaus siūlymą su gera kaina. 

„Nesu prisirišęs prie konkrečios darbo vietos, nes šiais laikais dažnai tenka dirbti ir automobilyje, ir oro uoste, ir kavinėje, kai yra internetas, telefonas, didžiąją dalį reikalų galima išspręsti efektyviau. Susitikimams užteks vietos, juolab kad yra tarybos posėdžių salė, Rotušėje yra reprezentacinis kabinetas, kurį galima daugiau išnaudoti“, –  sakė meras ir patikino – šis skelbimas tikrai nėra pokštas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius