-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 20

Dar viena eksparlamentaro Lino Karaliaus (nuo)dėmė Baltijos paplūdimyje?

Kavinės virtuvės nuotekomis Palangoje teršiamas smėlis gali būti ne vienintelė šią vasarą Kunigiškių paplūdimyje šeimininkavusio buvusio Seimo nario Lino Karaliaus nuodėmė.
L.Karaliaus kavinė ant jūros kranto sulaukė tikrintojų.
L.Karaliaus kavinė ant jūros kranto sulaukė tikrintojų. / „15min“ nuotr.

Aplinkosaugininkai gavo duomenų, kad valstybei priklausančios Kunigiškių stovyklavietės, kurias šią vasarą valdė L.Karaliaus kompanija, artezinis vandens gręžinys gali būti užterštas skalbyklės nuotekomis, rašo „Lietuvos rytas“.

Gręžinį apsaugančiame mūriniame pastate buvo pastatyta skalbyklė, kuri naudojo iš gręžinio pumpuojamą vandenį, o nuotekos buvo leidžiamos į šalia pastato pamatų išraustą duobę.

Pagal aplinkosauginius reikalavimus, šalia gręžinio yra nustatyta 10 metrų spindulio griežta apsaugos zona, kurioje draudžiama bet kokia veikla.

Muilinos nuotekos sunkėsi į kopų smėlį vos pusantro metro nuo paties gręžinio.

Aplinkosaugininkai nustatė, kad šalia stovyklavietės buvusi L.Karaliaus draugės Gintarės Gurevičiūtės paplūdimio kavinė virtuvės nuotekomis teršė pliažo smėlį.

Neseniai iš čia aptiktos į smėlį įkastos kiauros statinės su nuotekomis buvo paimtas teršalų mėginys. Ištyrus jo koncentraciją bus apskaičiuota gamtai padaryta žala.

Tiesa, L.Karalius ir G.Gurevičiūtė neigia, kad jų kavinės vietoje aptikta nuotekų talpykla priklauso jiems. Bet G.Gurevičiūtė kaimynystėje gyvenančio palangiškio pati prašė kuo skubiau iškasti statinę ir ją paslėpti.

L.Karaliui gali tekti slėpti ir daugiau savo veiklos pajūryje pėdsakų.

Buvusio Seimo nario kompanija visą vasarą nemokamai naudojosi Švietimo ir mokslo ministerijai priklausančia stovyklaviete, kuri panaudai yra perduota viešajai įstaigai „Vaikų poilsis”.

Ši pastatus ir prie jų priskirtą apie 5 hektarų ploto kopų teritoriją neteisėtai perleido prieš pusmetį įkurtai asociacijai Sveikatos ugdymo klubui, kuriam vadovauja L.Karaliaus draugės G.Gurevičiūtės brolis Kęstutis Gurevičius.

Pagal bendros veiklos sutartį pastatus prižiūrėti turėjusi asociacija vasarą čia plačiai vertėsi komercija ir buvo įkūrusi nelegalų kempingą.

Šalia paplūdimyje įsikūrusi G.Gurevičiūtės kavinė neturėjo tualeto, bet baro lankytojams buvo atvertas stovyklavietės tualetas. Kavinėje buvo naudojamas stovyklavietės gręžinio vanduo.

Kai liepos pradžioje Palangos savivaldybės atstovai pasidomėjo, kas kavinei leido naudotis „Vaikų poilsiui” priklausančios stovyklavietės turtu, paaiškėjo, jog stovyklavietės tualetu G.Gurevičiūtės įmonei leido naudotis jos brolis.

Prieštarauja įstatymui

Bet „Vaikų poilsio” ir K.Gurevičiaus pasirašytos bendros veiklos sutarties teisėtumas kelia daug abejonių.

Įstatymas draudžia neatlygintinai perduotą valstybės turtą išnuomoti arba kitaip perduoti naudotis tretiesiems asmenims.

Valstybės turtas negali būti perduodamas kitiems juridiniams ar fiziniams asmenims ar kitaip susiejamas su turtu jungtinės veiklos sutarties pagrindu.

Teisės aktus pažeidė ne tik K.Gurevičiaus įmonei valstybės turtą veltui atidavusi pareigūnai žada Viešoji įstaiga „Vaikų poilsis”, bet ir pati Švietimo ir mokslo ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius