-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 23

„Darbiečiai“ prašo kuo skubiau surengti valdančiųjų politinę tarybą

Darbo partijos valdyba pirmadienį nutarė pakartotinai kreiptis į koalicijos partnerius prašydama surengti politinės tarybos posėdį.
Valentinas Mazuronis
Valentinas Mazuronis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pastaroji politinė taryba įvyko daugiau nei prieš 2 mėnesius, kurioje buvo aiškiai sutarti terminai dėl sprendimų PVM maisto produktams, neapmokestinamo pajamų dydžio didinimo, politinio susitarimo dėl politikos pabėgėlių atžvilgiu ir t. t.

Apgailestauju dėl koalicijos partnerių nenoro spręsti tokius svarbius valstybės klausimus aukščiausiu lygiu, esame priversti prisiimti atsakomybę ir jau trečią kartą prašome sušaukti politinę tarybą kuo skubiau. Jei tai neįvyks, prisiimdami atsakomybę ją šauksime mes“, – pirmadienį išplatintame pranešime cituojamas Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Anot pranešimo, jeigu šią savaitę politinė taryba nebūtų sušaukta, Darbo partija ją surengs gegužės 30 dieną.

Valdančiųjų politinės tarybos posėdis buvo suplanuotas praėjusią savaitę, gegužės 19 dieną, tačiau jis neįvyko dėl partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovų boikoto. „Tvarkiečiai“ teigė taip pasielgę, nes koalicijos partneriai nepalaikė jų iniciatyvos Seime sudaryti tyrimo komisiją dėl manipuliavimo slaptomis pažymomis.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininko pirmasis pavaduotojas Kęstas Komskis BNS sakė, kad politinės tarybos posėdis turėtų vykti gegužės 30-ąją.

„Ši data jau suderinta“, – teigė jis.

Anot jo, praėjusią savaitę tarybos posėdis neįvyko ne tik dėl jų protesto, bet ir dėl to, kad esą kai kurie darbotvarkės klausimai nebuvo suderinti. Kaip pavyzdį K.Komskis nurodė skirtingas pozicijas dėl pridėtinės vertės mokesčio mažinimo.

Darbo partija siekia, kad valdančiųjų lyderiai susitartų dėl pridėtinės vertės mokesčio maisto produktams mažinimo, neapmokestinamo pajamų dydžio didinimo, aptartų partijų susitarimą dėl politikos pabėgėlių klausimu, socialinio modelio ateitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius