-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 27

„Darbiečiai“ siūlo kalvariškį A.Burinską socialinės apsaugos ir darbo viceministru

Darbo partijos prezidiumas pirmadienį pritarė Kalvarijos politiko Antano Burinsko kandidatūrai tapti socialinės apsaugos ir darbo viceministru.
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kiek aš pažįstu jį, kiek man yra tekę bendrauti, man atrodo, kad tai yra iniciatyvus ir pakankamai aktyvus, su pakankama patirtimi bei jaunas žmogus. Mano nuomone, jis tikrai tas pareigas galėtų užimti“, – BNS pirmadienį vakare po prezidiumo posėdžio sakė partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Anot jo, šiai kandidatūrai palaikymą išreiškė socialinės apsaugos ir darbo ministrė „darbietė“ Algimanta Pabedinskienė, o A.Burinskas buvo išrinktas iš 14 kandidatų.

„Buvo pateikta 14 kandidatų. Juos svarstė mūsų Socialinių reikalų komitetas, dalyvaujant komiteto pirmininkei – socialinių reikalų ministrei ir komitetas išdėstęs vienus bei kitus argumentus pasiūlė A.Burinsko kandidatūrą kaip buvusio vicemero, dirbusio su europiniais dalykais bei panašioje srityje“, – kalbėjo V.Mazuronis.

Pagal valdančiųjų susitarimą, kandidatūra dar bus derinama su ministru pirmininku Algirdu Butkevičiumi.

A.Burinskas yra Darbo partijos Kalvarijos skyriaus pirmininkas, ilgametis Kalvarijos savivaldybės tarybos narys. 2011–2015 metais politikas dirbo Kalvarijos vicemeru, 2007 metais du mėnesius buvo šios savivaldybės vadovu.

A.Burinskas viceministro pareigose pakeistų prieš mėnesį atsistatydinusį Laisvūną Bartkevičių, kuris pasitraukė sulaukęs pasiūlymo dirbti ne valstybės tarnyboje. L.Bartkevičius ministerijoje kuravo socialinio draudimo ir Europos Sąjungos struktūrinės paramos sritis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius