Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 12 11 /17:37

Darbo partijos pirmininke tapo Živilė Pinskuvienė

Darbo partijos pirmininke sekmadienį Kėdainiuose išrinkta Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė. Dėl šio posto politikė varžėsi su Ukmergės rajono meru Rolandu Janicku.
Živilė Pinskuvienė
Živilė Pinskuvienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Už Ž.Pinskuvienę per slaptą balsavimą buvo 354 suvažiavimo delegatai. Išduoti buvo 658 biuleteniai.

„Dėkoju už šį pasitikėjimą (....) Čia ne nominacija, čia atsakomybė. Ačiū jums, jūs esate mano jėga, didžiuojuosi jumis ir mes eisime tik aukštyn“, – suvažiavimo dalyviams sakė naujoji Darbo partijos pirmininkė.

Darbo partija be nuolatinio vadovo liko, kai po nesėkmingų Seimo rinkimų iš šių pareigų atsistatydino europarlamentaras Valentinas Mazuronis. Laikinai Darbo partijai vadovavo Vytautas Gapšys – paaiškėjus balsavimo rezultatams, jis pareiškė pasitraukiantis iš partijos.

„Tikiu, kad Živilei Pinskuvienei atsivers didesnės galimybės be manęs, kaip laikino pirmininko, kaip buvusio partijos pirmininko. Galimybės platesnės, galbūt – skaidresnės ir panašiai. To aš ir linkiu“, – teigė V.Gapšys.

Praėjusią kadenciją valdančiojoje daugumoje buvusi Darbo partija spalį rinkimuose daugiamandatėje apygardoje neperžengė patekti į Seimą reikalingo 5 proc. balsų barjero, vienmandatėse apygardose mandatus iškovojo du partijos iškelti atstovai: Valentinas Bukauskas ir Petras Čimbaras. Jie Seime prisijungė prie Socialdemokratų frakcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius