Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 12 08

Darbo partijos atstovai į juodąją buhalteriją prie bendrovės pavadinimo nesibaimino rašyti: „5 proc.“

15min.lt gavo dalį Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje esančių kasos pajamų ir išlaidų orderių, kuriuose įrašytos bendrovių partijai skirtos sumos. Iš dokumentų galima spręsti, kad Darbo partijos atstovai nesibaimino, jog prokurorus kada nors sudomins juodoji buhalterija – prie įrašo apie vienos bendrovės skirtus tūkstančius pažymėta, jog tai – 5 proc. dydžio duoklė.
Darbo partijos juodoji buhalterija
Darbo partijos juodoji buhalterija / 15min nuotr.

2006 metų balandžio 4 dienos kasos pajamų orderyje yra toks įrašas: „Paliūtis 5 proc. – 48 tūkst. Lt“.

Neperšlampamos avalynės ir laistymo žarnų gamyba užsiimanti bendrovė „Paliūtis“ gegužę iš Ūkio ministerijos gavo 690,5 tūkst. Lt paramą.

Buvo pajamos kodu Pamario medis, iš karto paėmė VU, – rašoma viename Darbo partijos dokumente.

Dokumentuose nurodoma, kad tų pačių metų balandžio 6 dieną bendrovė „Parama“ Darbo partijai skyrė 150 tūkst. Lt, gegužę Ūkio ministerija jai atseikėjo daugiau kaip 3 mln. Lt paramą.

Tų pačių metų  balandžio 3 dieną bendrovė „Stiklita“ į partijos kasą įnešė 30 tūkst. Lt.

2006 kovo 20 dieną iš bendrovės „ERRA ir KO“ į partijos kasą buvo įnešti 90 tūkst. Lt. Gegužę Ūkio ministerija jai skyrė 1,8 mln. Lt dydžio paramą.

Kovo 9 dieną bendrovė „Sebra“ į kasą įnešė 110 tūkst. Lt, jai vėliau skirta beveik 2,2 mln. Lt parama, bendrovė „Nagisa“ į kasą įnešė 170 tūkst. Lt., vėliau ji gavo  3,4 mln. Lt paramą.

Kovo 15 dieną iš bendrovės „Jūrės medis“ partija gavo  650 tūkst. Lt, Ūkio ministerijos bendrovei skirta parama siekia 13,5 mln. Lt.

Tą patį kovą kasos pajamų orderyje „SOF“ įvardintas subjektas (Spėjama, kad tai gali būti bendrovė „Skaitmeninis ofsetas“) partijai skyrė – 175 tūkst. Lt. Gegužę ji iš Ūkio ministerijos gavo 3,7 mln. Lt paramą.

Viename kasos išlaidų orderyje rašoma, kad 162 tūkst. Lt buvo perduota subjektui, įvardintam „VU“. „Buvo pajamos kodu Pamario medis, iš karto paėmė VU“, – pažymima dokumente.

Bendrovė „Pamario medis“, spėjama, tokią sumą galėjo skirti už tų pačių metų gegužę Ūkio ministro įsakymu jai skirtą 2,7 mln. Lt dydžio paramą.

Dokumentuose nurodoma, kad 2006-ųjų kovą bendrovė „Senovė“ Darbo partijai skyrė 200 tūkst. Lt, tačiau gegužės mėnesio kasos išlaidų orderyje rašoma, kad šie pinigai bendrovei buvo grąžinti. Dokumente rašoma, kad ši suma buvo išduota žmogui, vardu Evaldas.

Spėjama, kad partija grąžino pinigus, nes ši bendrovė negavo jokios paramos.

Tų pačių metų vasario 28 dieną iš „Sita“ (spėjama, kad tai gali būti bendrovė „Somlita“) dokumente įvardinto subjekto į partijos kasą pateko 400 tūkst. Lt. Tame pat orderyje yra įrašas, kad kovo 1-ąją įmonei buvo grąžinti 100 tūkst. Lt.

Su advokatu atsiskaitinėjo juodais pinigais?

Prokurorų turimoje Darbo partijos Kasos knygoje pažymėta, kad 2006-ųjų balandžio 12 dieną į partijos kasą buvo įnešti 60 tūkst. Lt. prie šios žymos parašyta „Gariūnai“.

Kai kurie partijos kasą finansavę subjektai pavadinti taip, kad nėra lengva suprasti, kas jie yra.

„EJT“ raidėmis pažymėtas žmogus ar bendrovė į partijos kasą 2006-ųjų balandį įnešė 190 tūkst. Lt,  „Prof.V“ įvardytas asmuo – 150 tūkst. Lt, „PV” – 19,8 tūkst. Lt, „Pauzo“ – 35 tūkst. Lt.

Kovo 1-ąją kasos pajamų orderyje tiesiog Algirdu įvardintas asmuo į kasą įnešė 471,9 tūkst Lt.  Po dienos „ALG“ įvardytas asmuo įnešė 400 tūkst. Lt.

2006 metų gegužės 4 dienos kasos išlaidų orderyje rašoma, kad 6 tūkst. Lt buvo perduoti Romui, kad šis atsiskaitytų su advokatu Raimundu Lideika. Nei Romo, nei advokato parašo dokumente nėra. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius