-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 04

Darbų kalendorių reguliuoja rėmėjai

Artėjant žiemai Viršuliškių vaikai gavo naują žaidimų aikštelę, nors ji kur kas reikalingesnė būtų pavasarį ir vasarą. Sukrusta tvarkyti ir Vingio parką. Miesto vadovai tvirtina, kad geriems darbams visada tinkamas laikas, ypač jeigu tam reikia rėmėjų lėšų, kurių šie randa tik rudenį.
Naujoji vaikų žaidimų aikštelė Viršuliškėse pastatyta rugsėjo antroje pusėje, kadangi tik tada rėmėjai skyrė lėšų.
Naujoji vaikų žaidimų aikštelė Viršuliškėse pastatyta rugsėjo antroje pusėje, kadangi tik tada rėmėjai skyrė lėšų. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Naujoji medinė vaikų žaidimų aikštelė rugsėjo pabaigoje Viršuliškėse pastatyta už rėmėjų pinigus ir kainavo apie 8 tūkst. Lt. Anot Viršuliškių seniūno Viliaus Pusčiaus, tai apie tris kartus pigiau, negu kainuotų metalinė, bet pati seniūnija jos pastatyti nebūtų galėjusi – tam nėra lėšų. Viršuliškėse iš viso yra apie 20 vaikų žaidimų aikštelių, o jų priežiūrai per metus skiriama vos 10 tūkst. Lt.

„Tikimės, kad aikštelė naudoti bus tinkama ilgai. Viršuliškės yra tankiai gyvenamas mikrorajonas, aikštelė yra kieme tarp kelių namų, ten gyvenančios aktyvios moterys jau pažadėjo kontroliuoti ir pranešti, jeigu kas nors laužys ar kitaip niokos įrenginius“, – apie galimybes išvengti vandalų kalbėjo V.Pūsčius.

Prieš sunkmetį pinigų buvo daugiau

Anot Vilniaus vicemero Stanislovo Šriūbėno, prieš ekonominį sunkmetį miestas skirdavo kur kas daugiau lėšų vaikų žaidimų aikštelių priežiūrai. Prieš kelerius metus jos visos buvo atnaujintos. „Šiemet naujas turime vos tris. Jas pavyko pastatyti daugiausia seniūnų pastangomis, kurie ieško rėmėjų, sutvarko senųjų aikštelių vietas, kad jose būtų galima statyti naujas“, – pasakojo vicemeras.

S.Šriūbėno teigimu, kadangi miestas savo pinigų pakankamai neturi, tenka prisitaikyti, kada rėmėjai gali skirti lėšų, ir tada statyti naujas aikšteles. Jo manymu, ruduo nėra netinkamas metas įrengti naujas sūpynes ir suoliukus, nes po atostogų grįžo moksleiviai, mamos su mažais vaikais.

Rudeniop mieste susigriebta nudirbti ir daugiau darbų, kurie atrodo reikalingesni pavasarį. Sulaukus pasipiktinusių vilniečių skundų suskubta tvarkyti Vingio parką. Anot Vingio parko pastatus administruojančios ir renginių organizavimą parke koordinuojančios bendrovės „Vilniaus parkai“ direktoriaus Alvido Raškausko, pastaruoju metu sujudo ir Vilkpėdės seniūnija, ir parką tvarkanti įmonė. Sveikatingumo take aptvarkyti krūmai, nupjauta žolė, ketinama sutvarkyti ir pačius įrenginius. „Darbininkai dirba visame parke – šienaujama žolė šalia visų takų“, – tvirtino A.Raškauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius