-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 01

Darželiai brangiausiai atsieina klaipėdiečiams

Lyginant mokesčių už vaikų darželį dydžius aiškiai matyti, jog mažųjų klaipėdiečių tėvai tam atseikėja daugiausia lėšų.
Šiemet uostamiesčio ikimokyklines įstaigas lankys beveik pusšimčiu daugiau vaikų nei pernai.
Didmiesčiuose mėnesinis mokestis už vaikų darželį svyruoja nuo 140 iki 250 litų.
Temos: 2 Vaikai Klaipėda

Su „15min“ susisiekusi viena klaipėdietė mama piktinosi tokia situacija ir retoriškai klausė, kuo remdamasi uostamiesčio savivaldybė nustato įkainius ir kodėl susidaro toks skirtumas tarp kelių miestų.

Faktą, jog darželiai stipriausiai purto klaipėdiečių kišenes, patvirtino ir didmiesčių savivaldybių atstovai. „Taip, klaipėdiečiai kol kas moka daugiausia, – teigė Vilniaus savivaldybės Neformaliojo švietimo skyriaus vedėja Daiva Želvienė. – Tačiau nežinia, kaip keisis situacija šiemet.“

Anot jos, sostinėje mokestis už darželį per mėnesį siekia apie pusantro šimto litų. Panašios kainos yra ir Kaune. Kauno savivaldybės Neformaliojo švietimo poskyrio vyriausioji specialistė Audronė Bukmanaitė teigė, kad kainos priklauso nuo to, kiek kartų vaikas maitinamas, kiek dienų per mėnesį lankė įstaigą. „Kaune tėvai moka už maistą ir ugdymo reikmenis. Ugdymo reikmių dieninis įkainis yra 50 centų“, – teigė specialistė.

Anot jos, dažniausiai tėvai moka už tris maitinimus per dieną. Tada vidutiniškai per mėnesį už lopšelį mokama 140–150 litų, o leidžiantys mažylį į darželį ar ikimokyklinio parengimo grupę – 160–170 Lt.

Tėvai moka ir už virėjų darbą

Klaipėdoje leisti vaiką į darželį mėnesiui kainuoja 220–250 litų, o į lopšelį  – kiek pigiau.

„Klaipėdoje mokamas papildomas mokestis, todėl ir išeina brangiau. Kauno savivaldybė kol kas nedrįsta apkrauti tėvų didesniais mokesčiais“, – tikino A.Bukmanaitė. Uostamiestyje nuo 2009 metų balandžio atsirado papildomas įkainis – mokestis už maisto ruošimą. Jis siekia 35  litus per mėnesį.

Klaipėdos savivaldybės Svietimo skyriaus vyriausioji specialistė Stefanija Vancevičienė teigė, jog toks mokestis reikalingas, kad būtų išmokėti atlyginimai virėjoms. „Kituose didmiesčiuose už maisto ruošimą mokama ne iš tų lėšų, kurios surenkamos iš tėvų. Taip, Klaipėdoje brangiau atsieina leisti vaiką į darželį. O tokį mokestį įvedėme, nes darbo užmokesčio fonde trūksta lėšų atlyginimams mokėti“, – teigė specialistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius