-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 02

Prasideda Klaipėdos policijos komisariato pastato statybos

Simbolinės kapsulė su policijos pareigūnų laišku ateities kartoms įbetonavimu į pamatus penktadienį prasidės naujo Klaipėdos policijos komisariato pastato statybos. Teigiama, kad šiam projektui lėšų pakanka, tačiau Lietuvoje kapitalinio remonto laukia dar beveik pusantro šimto komisariatų pastatų.
Policininkas
Policininkas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Dabar uostamiesčio policijos komisariatas įsikūręs istoriniame pastate – XIX-tajame amžiuje jame veikė kalėjimas ir teismas. Pažvelgus į pareigūnų kabinetus, apima jausmas, kad sąlygos kaliniams anuomet čia buvusios daug geresnės – trečiasis pastato aukštas  yra iš viso uždarytas, esą ten dirbti pavojinga, nes gali įlūžti stogas.

Apie būtinybę statyti naują komisariato pastatą kalbama beveik 10-metį. Penktadienį statybos pagaliau prasidės. Teigiama, kad naujasis pastatas bus pastatytas per pusantrų metų, kainuos apie 60 milijonų litų. Juos planuojama gauti Turto bankui parduodant nebereikalingą policijos nekilnojamąjį turtą.

Šalies policijos vadovai sako, kad pastatai yra vienas didžiausių galvos skausmų – avarinės būklės yra 24, dar beveik 130 reikia kapitaliai remontuoti. Ilgą laiką į pastatus nebuvo investuojama, todėl dabar, norint atnaujinti ar keltis į naujus, reikėtų mažiausiai 300 mln. litų. Tačiau Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato pastato būklė – itin bloga, todėl jo problemą ir imtasi spręsti pirmiausia.

Penktadienį iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo Vidaus reikalų ministerijos, Policijos departamento prie VRM, valstybės įmonės „Turto bankas„ atstovai, pastato projektuotojai, rangovai, uostamiesčio savivaldybės bei Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovai bei kiti garbingi svečiai.

Ceremonijos metu į pradėto statyti pastato pamatus buvo įbetonuota simbolinė kapsulė su policijos pareigūnų laišku ateities kartoms, kuriame rašoma: „Mielieji, šiuo laišku žinią ir linkėjimus iš XXI amžiaus pradžios, 2013 metų, Jums siunčia Klaipėdos apskrities policija. Rugpjūčio 2 d. mes švenčiame naujų savo namų – Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastato – statybos pradžią. Klaipėdos miesto Kauno gatvėje klojami mūsų įstaigos pastato pamatai. Nuoširdžiai tikime ir iš visų jėgų čia dirbdami stengsimės, kad mylimoji Klaipėda ir visa mūsų apskritis būtų kiek galima saugesnės, kad Lietuvos policijos šūkis „Ginti. Saugoti. Padėti.“ būtų ne tušti žodžiai, o tikroji misija, kurią su atsidavimu vykdys kiekvienas policininkas, kad šiame pastate klestėtų žmoniškumas ir pagarba bei broliška meilė. Jei Jūs iš istorijos perspektyvos matysite, kad mums tai pavyko, – labai džiaugiamės. Jei ne visai, – atsiprašome ir linkime, kad Jūsų dienų Lietuvos uostamiesčio policija užbaigtų tai, ko mes nespėjome, ir taptų tokia, kokiais mes galbūt dar nemokėjome būti. Lenkiame galvas ir mylime Jus, net jei šiandien dar nesate gimę. Klaipėda, 2013-08-02„.

Laišką pasirašė laikinai policijos generalinio komisaro pareigas einantis Algirdas Stončaitis, Klaipėdos savivaldybės meras Vytautas Grubliauskas, AB „Panevėžio statybos trestas“ generalinis direktorius Dalius Gesevičius bei Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Benonas Ivanauskas. Naujojo pastato statybas palaimino Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kapelionas Vilius Viktoravičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius