-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 21

Daugiau nei 20 žmogaus teisių organizacijų prašo neskirti L.Kasčiūno ministru

Daugiau nei 20 žmogaus teisių srityje dirbančių nevyriausybinių organizacijų ir asociacijų trečiadienį kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą, prašydamos neskirti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) vadovo Lauryno Kasčiūno krašto apsaugos ministru.

„L.Kasčiūno vertybės prieštarauja žmogaus teisėms. Atviros Lietuvos fondas ir kitos NVO mano, kad saugumo priešpastatymas žmogaus teisėms yra duobės kasimas. Kandidatai į prezidentus, kurie pritaria Stambulo konvencijos ratifikavimui ir partnerystės įstatymui, neturėtų siūlyti L.Kasčiūno į vieną svarbiausių valstybės postų, ypač šiuo metu,“ – ketvirtadienį paskelbtame pranešime cituojama Atviros Lietuvos Fondo (ALF) direktorė Sandra Adomavičiūtė.

NVO kritikuoja L.Kasčiūną griežtos migracijos politikos, laikysenos su žmogaus teisėmis susijusiais klausimais, primena 2018 metais išsiųstą kvietimą vokiečių kraštutinės dešinės politikams atvykti į Lietuvą. Jį L.Kasčiūnas aiškino klaida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius