Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 31

Dėl konfiskuotų automobilių laikymo kreipsis į Seimą

Senos kiemų griuvenos ar iš prasižengusių vairuotojų konfiskuoti automobiliai varo saugojimo aikštelių šeimininkus į neviltį.
Iš kiemų atvilti neprižiūrėti automobiliai vėliau aikštelėse užsistovi metų metus.
Iš kiemų atvilti neprižiūrėti automobiliai vėliau aikštelėse užsistovi metų metus.

Bendrovės, pasirašiusios sutartis su policijos komisariatais, automobilius turi saugoti neribotą laiką.

Kaip pasakojo „Priekabų“ vadovas Petras Sadauskas, kai kurie automobiliai aikštelėse užsibuvę net 5-6 metus. Per tiek laiko šeimininkai savo transporto priemonių nepasigedo.
„Mes nuomojamės plotus aikštelėms, šitie nenaudojami automobiliai užima vietą ir stovi nenaudingai“, - teigė P.Sadauskas.

Anot jo, įstatymai tam, kad automobiliai po kurio laiko galėtų būti utilizuojami, numato ilgus terminus. Esą tik praėjus maždaug 3 metams galima kreiptis į teismą, kad transporto priemonė būtų pripažinta bešeimininke ir parduodama arba aukcione, arba kaip metalo laužas.

Dabar aikštelės užgrūstos griuvenomis, o verslininkai dėl to patiria nuostolių. P.Sadauskas Klaipėdos miesto savivaldybės jungtiniame Turto bei Miesto ūkio komitete pateikė Latvijos pavyzdį, kur avariją padarę ar girti už vairo sulaikyti vairuotojai po mėnesio nesusimokėję baudos gali išvysti, kaip jų transporto priemonė pardavinėjama aukcione.

Pagal Lietuvos įstatymus prasižengėlio transporto priemone negali tapti užstatu ir laikoma „iki begalybės“.

Panaši situacija ir su neprižiūrėtais automobiliais, atitemptais iš kiemų.

„Esame nusisamdę juristų kompaniją – taip jau pavyko atsikratyti dalies automobilių, tačiau vis dar turime tokių, kurie prastovi metų metus. Tam tikrą tvarką veda patys gyventojai – dalis senai nejudintų automobilių iš kiemų jau savavališkai išvežti į metalo laužą. Bet ar reikia imtis tokių nelegalių priemonių“, - kalbėjo pašnekovas.

Klaipėdos politikai ketina kreiptis į Seimo narius, kad šie peržiūrėtų konfiskuotų automobilių laikymo terminus.

„Tokią problemą, kaip nelegalūs garažai, jau esame išsprendę, išspręsime ir šią“, - sakė Klaipėdos  tarybos sekretorius Vidmantas Plečkaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius