Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 01 19

Dėl naujų reikalavimų vairavimo mokykloms užvirė aistros

Susisiekimo ministerijos parengti nauji reikalavimai vairavimo mokykloms kelia aistras. Vairavimo mokyklų asociacijos teigimu, kai kurie jų kainuos milžiniškus pinigus ir didžiajai daliai mokyklų bus neįgyvendinami, skalbia LTV laida „Šiandien.“
Vairavimo mokyklai priklausantis automobilis
Vairavimo mokyklai priklausantis automobilis / FNTT nuotr.
Temos: 1 Mokykla

Vairuotojų mokymo ir kvalifikacijos kėlimo mokyklų asociacijos viceprezidentas Darius Lesickas LTV teigė, kad  mokyklos verčiamos į mokymą įdėti milžiniškus pinigus. „Kad ir pačios aikštelės įrengimas. Jis reikalauja didelių investicijų, skaičiuojamų ne šimtais tūkstančių, kalbama apie milijonus. Tuo metu visoje Europoje jų po truputį atsisakoma“, – pasakojo D.Lesickas.

Vairavimo mokyklų atstovai tikina, kad daugiausia nerimo kelia reikalavimai mokyti vairuoti nesenesniais, nei 10 metų automobiliais, kiekvienai mokyklai susikurti interneto tinklalapį bei visuose mokyti skirtuose automobiliuose ir mokymo klasėse įrengti filmavimo kameras, filmuoti ir kaupti mokymo proceso medžiagą.

Anot Susisiekimo ministerijos, griežčiau kontroliuoti vairuotojų mokymo procesą būtina, nes Lietuva pagal avaringumą ir žuvusiųjų keliuose skaičių vis dar viena pirmųjų Europoje.  Tokie planai kelia ir žmogaus teisių gynėjų susirūpinimą.  Žmogaus teisių stebėjimo instituto direktorius Henrikas Mickevičius teigia, kad vaizdo sistemos ir žmonių sekimas Lietuvoje smarkiai plinta. Jo teigimu, žmonėms tai nelabai rūpi, tad tuo yra naudojamasi.

Žmogaus teisių specialistų tvirtinimu, tokių pataisų rengėjai privalo moksliškai pagrįsti, kad filmuojant vairuotojų rengimo procesą sumažės autoįvykių ir mirčių keliuose.  Naujus reikalavimus vairavimo mokykloms ketinama priimti iki šių metų liepos 1-osios ir įgyvendinti per pusmetį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius