-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 05

Dėl pažymų – mažiau vargo

Vasarą lankytojų antplūdį ir pyktį kentęs Klaipėdos miesto savivaldybės Gyvenamosios vietos deklaravimo skyrius jau dirba įprastu ritmu. Valdžia žada, kad eilės ir toliau trumpės, o klaipėdiečiams nereikės vargti siekiant gauti reikiamą pažymą.
Eilės prie Gyvenamosios vietos deklaravimo tarnybos ištirpo.
Eilės prie Gyvenamosios vietos deklaravimo tarnybos ištirpo. / Eglės Petkutės/15min.lt nuotr.

Daugiau kaip savaitę deklaruoti gyvenamąją vietą žmonės keliauja kitur – į pagrindinį savivaldybės administracijos pastatą Liepų g. 11. Čia specialistai persikėlė iš Vytauto gatvės ir užleido buvusias patalpas Socialinės paramos skyriui.

Po vasarą kilusio nepasitenkinimo dėl per didelių eilių savivaldybė ėmėsi aiškintis, kaip jas sumažinti. Nuspręsta nevarginti žmonių dėl pažymų, kurios nėra būtinos. Jau porą savaičių Socialinės paramos skyrius nebereikalauja, kad kompensacijų už šildymą prašantys klaipėdiečiai atneštų pažymą iš Gyvenamosios vietos deklaravimo skyriaus. Reikiamą informaciją specialistai susiranda patys.

Savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė įsitikinusi, kad į šį skyrių žmonės turėtų atvykti ne daugiau kaip du kartus – kai įsikelia į būstą ir kai nusprendžia išvykti.
„Visais kitais atvejais gyventojai neturi būti vaikomi, elektroninė sistema tam ir sukurta, kad ja pasinaudotume. Todėl visos institucijos turėtų tai daryti“, – teigė ji.

Apie pusė visų savivaldybėje išduodamų pažymų yra tos, kurių reikalauja Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyba, darbovietės, teismai, Vaikų išlaikymo fondo administracija, notarai, advokatai, kai kurie bankai, aukštosios mokyklos.

Savivaldybė kreipėsi į institucijas, prašydama išanalizuoti, ar reikalauti pažymų iš gyventojų vis dar yra būtina. Jeigu paaiškės, kad tai neišvengiama, Klaipėdos valdžia inicijuos teisės aktų pakeitimus, kurie leistų supaprastinti tvarką ir įpareigotų įstaigas pačias gauti reikalingus duomenis iš Registrų centro ir kitų institucijų. Šeimos gydytojai pagal dabar galiojančią tvarką neturi reikalauti pažymos apie gyvenamąją vietą, todėl savivaldybė ketina raštu dar kartą paraginti pirminės sveikatos priežiūros centrus šios tvarkos paisyti.

Per 9 šių metų mėnesius Gyvenamosios vietos deklaravimo tarnyba išdavė 19 tūkst. 351 pažymą. Tai 2 tūkst. mažiau nei pernai per tą patį laikotarpį. Internetu deklaruoja apie penktadalis žmonių, jų vis daugėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius