-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 06

Į lenktynes „Sartai 2010“ šiemet pateko ne visi (atnaujinta 21.19 val., nuotraukos)

Susidarius didelėms į ristūnų varžybas vykstančiųjų automobilių spūstims, buvo nutraukta rinkliava už įvažiavimą į Sartų regioninį parką. Iš viso šventėje apsilankė apie 40 tūkst. žiūrovų.
Lenktynių „Sartai 2010“ akimirka
Kuris bus greičiausias? / Alfredo Pliadžio nuotr.

Nutraukta rinkliava sumažino automobilių spūstis prie įvažiavimo į Dusetas, tačiau Zarasų policijos komisariato atstovas Viešosios tvarkos skyriaus viršininkas Andrejus Jančevskis per pietus dar ragino eilės gale esančiuosius apsisukti ir vykti namo. Pasak A.Jančevskio, vykstantieji nuo Utenos pusės buvo užstrigę ilgiausioje – iki 10 kilometrų ilgio eilėje.

Dusetų miestelio seniūnas Saulius Kėblys teigia, jog dėl rinkliavos ir buvo kilusios didžiulės automobilių spūstys. Anot jo, automobilių srautai gerokai didesni nei pernai, kai atvyko 10 tūkst. automobilių.

Iki nutraukiant rinkliavą, Zarasų savivaldybės tarybos sprendimu leidimas įvažiuoti į regioninį parką lengvuoju automobiliu kainavo 10 litų, leidimas įvažiuoti mikroautobusu – 20, leidimas įvažiuoti autobusu – 30 litų.

Zarasų rajone, Dusetų hipodrome, šeštadienį rengtose tradicinėse respublikinėse lenktynėse „Sartai 2010“ varžėsi per 70 žirgų ristūnų iš Lietuvos ir užsienio. Nepralenkiamas buvo daugkartinis Sartų lenktynių nugalėtojas Kazys Trota ir jo kumelė Velnio nuotaka. Jam atiteko Didysis žiemos prizas – 3500 litų. Žemės ūkio ministerija iš viso prizams skyrė 65 tūkst. litų.

Varžybos kaip ir daugelį metų rengiamos nebe ant ežero ledo, o hipodrome.

Ristūnų žirgų lenktynių tradicija ant Sartų ežero ledo tęsiasi nuo 1905 metų. Varžybos nevyko tik karo metais. Nuo 1955 metų Sartų lenktynės tapo respublikinėmis, nuo 1968 metų jų metu pradėtos rengti ir žiemos mugės.

Pagal susiklosčiusią tradiciją šventė organizuojama pirmąjį vasario šeštadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius