Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 16

Demaršas Šakiuose: „Valsčiaus“ redakcija uždarė laikraštį, nes jį perėmė lenktynininkas Nerijus Naujokaitis

Penktadienį Šakių rajono laikraščio „Valsčius“ redakcija paskelbė išleidžianti paskutinį numerį. Leidinio vyriausioji redaktorė Giedrimė Didžiapetrienė teigia esanti priversta taip elgtis, nes laikraštį tyliai užvaldė verslininkas ir lenktynininkas Nerijus Naujokaitis. Šis aiškina tenorintis padėti tvarkytis įmonėje, nes joje esą tvyro chaosas.
Paskutinis „Valsčiaus“ puslapis
Paskutinis „Valsčiaus“ puslapis / 15min nuotr.

Ant penktadienio „Valsčiaus“ numerio pirmojo puslapio stambiu šriftu parašyti trys žodžiai: „Mus bandė nupirkti“, o paskutiniame puslapyje skelbiamas nuo 1992 metų leidžiamo leidinio redakcijos atsisveikinimas su skaitytojais.

Jį palieka ne tik 6 žurnalistai bei vyriausioji redaktorė, bet ir direktorius Arvydas Didžiapetris. Direktorius laikraštyje įdėtame skelbime rašo, kad redakciją palieka visi darbuotojai, todėl stabdoma leidinio leidyba, o reklamos ir prenumeratos užsakovai kviečiami atsiimti sumokėtus pinigus.

Paaiškindama situaciją G.Didžiapetrienė rašo, kad didžiąją dalį laikraštį leidžiančios įmonės akcijų valdę žmonės tylomis susitarė dėl jų perdavimo N.Naujokaičiui.

Valsčius.lt nuotr/Giedrimė Didžiapetrienė
Valsčius.lt nuotr/Giedrimė Didžiapetrienė

56 proc. laikraštį leidžiančios bendrovės „Dimstis“ akcijų priklauso penkiems asmenims, likusios – G.Didžiapetrienei ir A.Didžiapetriui.

Vyriausioji redaktorė teigia tik iš kalbų savivaldybėje sužinojusi apie pasikeitimus.

Kadangi N.Naujokaitis nėra įmonės akcininkas, jis akcijų nusipirkti negali, todėl, anot G.Didžiapetrienės, buvo sugalvota schema, kaip jas užvaldyti – visi akcininkai verslininkui ir lenktynininkui parašė įgaliojimus jas valdyti.

„Oficialiai šis sandoris sudarytas už ačiū. Neoficialiai – už dešimties metų dividendų dydžio užmokestį galimai nuo trijų iki dešimties tūkstančių eurų, priklausomai nuo turimų akcijų skaičiaus. Buvę bendražygiai teisinasi, jog jų sąžinė rami, jog tai – tik verslas“, – rašo ji.

Anot jos, „Valsčius“ trukdė N.Naujokaičio ir jo bendražygių planams iki galo užvaldyti rajoną. Esą šis verslininkas savo įtakoje laiko ne tik merą Juozą Bertašių, bet ir kitus rajono vadovus.

„Kas apskritai gali dirbti žmogui, kurio veikla neaiški, niekur nedeklaruota, o turtai neturi ribų, net nėra aišku, kieno valią jis vykdo, jeigu, kiek teko girdėti, jo ryšiai tęsiasi toli į rytus už Lietuvos ribų?“ – klausia ji.

15min nuotr. /Pirmasis „Valsčiaus“ puslapis
15min nuotr. /Pirmasis „Valsčiaus“ puslapis

N.Naujokaitis teigia, kad jį domina tik verslas

15min susisiekus su N.Naujokaičiu jis teigė nesuprantantis, kodėl redakcijos darbuotojai sukėlė tokį triukšmą.

„Laikraštį skaičiau – juokinga viskas man atrodo ten labai“, – sakė jis.

Laikraštį skaičiau – juokinga viskas man atrodo ten labai.

Verslininkas teigė, kad redakcijos sprendimas jį nustebino, nes išvakarėse jis kalbėjosi su įmonės direktoriumi ir jį ramino, kad kolektyvas nieko nebijotų – atleidimai neplanuojami.

Esą A.Didžiapetris nė žodžiu neužsiminė, kad planuojamas toks veiksmas.

Patikslinus, kad redakcija bijo ne atleidimų, o įtakos leidinio turiniui, N.Naujokaitis teigė net negalvojęs jos daryti – jį domina tik finansai.

N.Naujokaičio teigimu, įgaliojimus jam parašę akcininkai padarė tai savo iniciatyva, nes jiems esą įgriso chaosas bendrovėje: jo teigimu, 15 metų nebuvo surengtas nė vienas akcininkų susirinkimas, finansinės veiklos rezultatų jie esą nežinojo, taigi, jiems buvo neaišku, kaip mokami dividendai.

„Jie dvejus metus ieškojo žmonių, kas galėtų jiems atstovauti. Jie paprašė manęs atstovauti, – tikino jis. – Ir pats direktorius man pasakė, kad jam bus tik geriau su manimi vienu bendrauti, o ne su visais akcininkais.“

Lenktynininkas Nerijus Naujokaitis
Lenktynininkas Nerijus Naujokaitis

Kaltinimai užvaldžius rajoną verslininką supykdė, jis teigė, kad tą patį galima būtų pasakyti apie laikraščio vyriausiąją redaktorę, kuri, jo žodžiais, pati vienašališkai nusprendžia, ką skelbti metų rajono žmogumi.

„Mane padaro baubu kažkokiu – žinokit, juokas ima iš tikrųjų“, – pridūrė jis.

Paklaustas, koks jo interesas imtis šios veiklos, N.Naujokaitis tikino esantis rajono patriotas.

„Esu daug padaręs, ir padarysiu viską, kad būtų teisybė. Galit taip ir parašyti: esu patriotas rajono“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius