Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 09 11 /17:51

Su Dalai Lama susitikusi Dalia Grybauskaitė: „Žmonės jus myli“

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė privačiai susitiko su Vilniuje viešinčiu Tibeto dvasiniu vadovu Dalai Lama.
Dalia Grybauskaitė ir Dalai Lama
Dalia Grybauskaitė ir Dalai Lama / Džojos Barysaitės nuotr.

„Privataus pokalbio Vilniuje susitikau su mūsų šalyje viešinčiu Tibeto dvasiniu vadovu ir Nobelio taikos premijos laureatu Dalai Lama“, – trečiadienio pavakarę savo puslapyje „Facebook“ paskelbė prezidentė.

Ji publikavo susitikimo nuotrauką. „Tikiuosi, kad jums patiks susitikimai su žmonėmis, nes žmonės jus myli. Man garbė su jumis susitikti“, - svečiui sakė D.Grybauskaitė.

Prieš tai buvo skelbiama, kad yra derinama tokio susitikimo galimybė.

„Derinama prezidentės ir Tibeto dvasinio lyderio privataus susitikimo galimybė“, – BNS trečiadienį sakė prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė.

VIDEO: Dalios Grybauskaitės ir Dalai Lamos susitikimas.

15min.lt jau rašė, kad po dvylikos metų į Lietuvą sugrįšiantis Tibeto dvasinis lyderis Dalai Lama iš mūsų šalies turėtų išsivežti kitokį įspūdį nei po praėjusio vizito. 2001 metais tuometis prezidentas Valdas Adamkus į susitikimą su Dalai Lama atskubėjo iš Santariškių po operacijos, o šį kartą Lietuvos vadovai garbingam svečiui atsuko nugaras.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius trečiadienį sakė, kad Lietuva laikosi „vienos Kinijos“ politikos, todėl oficialių susitikimų su Tibeto dvasiniu lyderiu rengiama nebus.

Premjeras Algirdas Butkevičius trečiadienį sakė negavęs į Vilnių atvykusio Tibeto dvasinio vadovo Dalai Lamos kvietimo susitikti, o pats tokio susitikimo teigia nesiekęs dėl užimtumo. Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas tikino vykdantis Lietuvos užsienio politiką, todėl su Dalai Lama neturėsiantis laiko susitikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius