Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 06

Didesnių motinystės pašalpų nebus, vaiko pinigai – galbūt

Galutinėje Vyriausybės programoje nebeliko koalicijos programoje numatyto pažado didinti tėvystės ir motinystės išmokas, o pažadas grąžinti „vaiko pinigus“ tapo abstraktus. Tačiau Vyriausybės programoje vėl atsirado siūlymas remti jaunas šeimas, perkančias būstą ne didmiesčiuose.
Šeima
Šeima / Vida Press nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos su Lietuvos socialdemokratų partija sudarytoje koalicijos programoje buvo numatyta, kad per artimiausius metus motinystės ir tėvystės išmokos Lietuvoje bus padidintos, o 2018-aisiais bus sugrąžinti „vaiko pinigai“ visiems Lietuvoje augantiems mažamečiams, nepaisant jų tėvų turtinės padėties.

Buvo ir tiksliai numatyta, kad vienam vaikui per mėnesį bus mokama po 60 eurų.

Tačiau galutinėje Vyriausybės programoje šio pažado nebeliko.

Joje tėra numatyta, kad vaiko pinigus bus siekiama sugrąžinti, tačiau neapibrėžiama nei data, nei išmokos dydis.

Parama – nusprendusiems įsivaikinti

Būsima Vyriausybė kur kas dosnesnė pažadų toms šeimoms, kurios pasiryš auginti ne savo vaikus.

Štai Vyriausybės programoje numatyta, kad pirmaisiais mėnesiais po įvaikinimo įvaikinusiai šeimai bus skiriama finansinė parama, tolygi sumai, kuri buvo skiriama vaiko išlaikymui vaikų namuose ar šeimynoje.

Be to, įsivaikinus vyresnio nei trejų metų amžiaus vaikus, abu tėvai gautų mėnesio trukmės valstybės apmokamas vaiko priežiūros atostogas, o vienas iš tėvų – šešių mėnesių atostogas.

Parama besikuriantiems regionuose

Finansinių paskatų naujoji Vyriausybė yra numačiusi ir ne didmiesčiuose įsikurti panorusioms jaunoms šeimoms.

Nors iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkimų programos į koalicijos programą ši nuostata nebuvo perkelta, galutiniame Vyriausybės plane vėl atsirado siekis remti visas jaunas (iki 35 m.) šeimas, nepriklausomai nuo pajamų, įsigyjančias būstą ne didmiesčiuose.

Be to, nauja Vyriausybė ketina parengti ir įgyvendinti kompleksines šeimos stiprinimo ir demografinę programas, kurios stiprintų visas Lietuvos šeimas ir įgalintų padidinti gimstamumą, pailginti žmonių gyvenimo trukmę, didinti socialinių paslaugų pasiekiamumą.

Taip pat nauja Vyriausybė žada didinti kokybiškų, lanksčių vaiko priežiūros ir ikimokyklinio ugdymo paslaugų prieinamumą bei valstybinėse įstaigose įdiegti lanksčius darbo grafikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius