Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 16

Didieji miestai prakalbo apie „pagalvės“ mokestį turistams

Didžiųjų šalies miestų vadovai norėtų, kad savivaldybėms būtų suteikta teisė įvesti vadinamąjį „pagalvės“ mokestį turistams, kurį jau taiko kai kurie kurortai.
Turizmas
Turizmas / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.

„Mes siūlytume, ir kreipėmės į Susisiekimo ministeriją, į Ūkio ministeriją, kad turistai, išskyrus vaikus iki 7 metų, už naudojimąsi gyvenamųjų vietų turizmo ir poilsio viešąja infrastruktūra galėtų būti apmokestinami tam tikra turizmo rinkliava“, – pirmadienį po didžiųjų miestų merų forumo žurnalistams sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Anot jo, dabar galimybę spręsti šį klausimą taryboje turi tik kurortų savivaldybės. Tuo metu jei ji būtų suteikta ir kitoms savivaldybėms, tai, Kauno mero teigimu, paskatintų turizmą.

„Ir didžiosios savivaldybės turėtų turėti galimybę ir teisę būtent apsispręsti miestų tarybose, ar reikalinga būtent vienam ar kitam mieste tokia turizmo infrastruktūros rinkliava, kad papildytų ir savivaldybės biudžetą, ir tikimės, kad taip paskatintume atvykstamąjį turizmą tiek į savivaldybes, tiek į Lietuvą apskritai“, – kalbėjo A.Kupčinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius