-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 06

Didžiausia skolų kupra Klaipėdos apskrityje – Šilutėje

Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė savivaldybėms pateikė reikalavimus dėl įsiskolinimų mažinimo.
Klaipėdos savivaldybė
Klaipėdos savivaldybė turi apie 1,6 mln. Lt skolų. / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Klaipėdos apskrities savivaldybių, išskyrus Palangos, taryboms, merams bei administracijų direktoriams pateikti Vyriausybės atstovės reikalavimai dėl kreditorinių įsiskolinimų mažinimo.

Daugiausia įsikolinimų Klaipėdos apskrityje turi Šilutės rajono savivaldybė. Jos skolos siekia 14 mln. Lt. Anot K.Vintilaitės, ši savivaldybė yra įsiskolinusi už energijos tiekimą, o daugiausia, net 10 mln. Lt, už padarytus statybos ir remonto darbus.

„Įdomus momentas, kad Palangos savivaldybė neturi įsiskolinimų, tad neteko reagavimo aktų rašyti. Ši savivaldybė sugebėjo darbuotis, kad išlaidos ir pajamos būtų subalansuotos, nors biudžeto surinkimo klausimas buvo problemiškas visose savivaldybėse“, – sakė Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje. 

Dėmesinga biudžeto surinkimo problemoms buvo ir Klaipėdos rajono savivaldybė. Pasak K.Vintilaitės, biudžetas buvo nuolat peržiūrimas, kontroliuojamas pajamų mažėjimas, planuojamos išlaidos, todėl ir metų pabaiga gana sėkminga. Šios savivaldybės skola – 28 tūkst. Lt.

Klaipėdos savivaldybė spalio 1 dienai buvo skolinga 1,6 mln. Lt, Neringos – 748 tūkst., Skuodo rajono – 194 tūkst. Lt.

Skolų grąžinimas arba teismas

„Reikalavimus savivaldybėms siunčiame nepaisaint skolos dydžio. Visi metai rodė, kad biudžeto surinkimo prognozės nėra optimistinės. Praėjęs laikotarpis, prieš metus dvejus, buvo toks, kai kiekviena savivaldybė skirstė papildomai surinktas lėšas. Dabar situacija radikaliai pasikeitė, tad ir mąstysena turi būti kita. Šiuo metu reikia planingai organizuoti veiklą, kad įsiskolinimai mažėtų ir būtų užtikrintas pačių svarbiausių funkcijų finansavimas“, – sakė Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje.

Jei savivaldybės į biudžetus neįtrauks skolų, K.Vintilaitė teigė turėsianti kreiptis į teismą, kad šis įpareigotų užtikrinti mokėjimus.

„Parašėme reikalavimus dėl skolų, nes savivaldybėse jau rengiami biudžetų projektai. Už tai atsakingas administracijos direktorius. Privalu, kad visi įsikolinimai būtų numatyti biudžeto projekte. Žinoma, jį tvirtina taryba ir gali turėti kitų planų, bet tarybai irgi svarbu įstatymų vykdymas. Visų prašome, reikalaujame ir viliamės, gal taip susiformuos skolų padengimo tradicija“, – sakė K.Vintilaitė.

Šiaulių, Kauno savivaldybėse susidarė jau gana kritinė situacija. Anot K.Vintilaitės, savivaldybės jau turi bėdų su antstoliais, turto areštais.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius