Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 03 07

Didžiausioje kruizų parodoje Majamyje bus pristatomas Klaipėdos uostas

Kovo 11–14 dienomis Majamyje (JAV) jau dešimtą kartą Lietuvos nacionalinė delegacija dalyvaus kasmetinėje didžiausioje pasaulio kruizinės laivybos parodoje ir konferencijoje „Cruise Shipping Miami 2013“.
Klaipėdos kruizinių laivų terminale stovi didysis laineris.
Klaipėdos uoste šiais metais viešės 44 kruiziniai laivai. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Pagrindinis dalyvavimo „Cruise Shipping Miami 2013“ tikslas – skatinti kruizinę laivybą į Klaipėdos uostą, atskleidžiant kruizinėms linijoms, kelionių agentūroms ir potencialiems keleiviams Klaipėdos regiono patrauklumą, informuojant juos apie naujas turizmo paslaugas, Klaipėdos uosto infrastruktūrą, uosto rinkliavų nuolaidų kruiziniams laivams sistemą.

Jau tris dešimtmečius organizuojama paroda „Cruise Shipping Miami“ pritraukia dešimtis tūkstančių lankytojų ir apie 1000 eksponentų iš daugiau nei 100 šalių. Parodos metu vykstančioje konferencijoje aptariami kruizinio verslo atstovams aktualūs klausimai, tarp kurių – kruizinės laivybos dabartis, ateitis ir iššūkiai, aplinkosauga, laivyno atnaujinimas ir plėtra, laivų statyba ir projektavimas, laive teikiamos paslaugos ir technologijos, taip pat keleivių aptarnavimas kruiziniuose terminaluose ir šių terminalų patrauklumas.

Lietuvos nacionaliniame stende parodos lankytojams bus pristatomos Klaipėdos uosto kruizinių paslaugų inovacijos, kruiziniams keleiviams siūlomų ekskursijų maršrutai, uosto infrastruktūra ir plėtros perspektyvos. Kaip ir kasmet delegacijos nariai yra parengę naujų specialiai šiai parodai skirtų leidinių, suvenyrų, lietuviškų tradicinių vaišių ir siurprizų.

Preliminariais duomenimis, 2013 metais į Lietuvos uostamiestį atplauks 44 kruiziniai laineriai, iš kurių 7 didieji laineriai (ilgesni nei 200 m). Pirmą kartą inkarą mūsų pakrantėje išmes 4 kruiziniai laivai: „Ocean Majesty“, „Vision of the seas“, „Silver Whisper“ ir „Thomson Spirit“. Pastarasis yra pirmasis į Klaipėdą užsuksiantis kruizinės linijos Thomson Cruises laivas.

Ypač džiuginantis numatomas 2014 metų kruizinis sezonas. Remiantis naujausiais duomenimis, mūsų uostamiestį aplankys pusšimtis kruizinių laivų, tarp jų net 11 didžiųjų – iš viso 9 kartus atplauksiantis „Costa Pacifica“, 5 kartus „Marina“, 4 kartus „Seven Seas Voyager“, 2 kartus „Artania“ ir po 1 kartą atplauksiantys „Thomson Celebration“, „Thomson Spirit“, „Arcadia“, „Prinsendam“, „Oriana“, „Legend of the Seas“. Pirmą kartą uostamiestyje švartuosis 7 kruiziniai laivai, tarp jų ir 2014 m. birželio mėnesį atplauksiantis rekordinio – net 317,2 m – ilgio „Celebrity Eclipse“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius