Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 07

„Diena be automobilio“ apsieis be drastiškų idėjų

Kauno miesto politikai atsisakė prieštaringai vertintos idėjos rugsėjo 21-ąją, kuri paskelbta „Diena be automobilio“, centrinėse miesto gatvėse visiškai uždrausti eismą.
A.Kupčinskas žadėjo visus savo pavaldinius paraginti rugsėjo 21 dieną į darbą atvykti dviračiu ar viešuoju transportu.
A.Kupčinskas žadėjo visus savo pavaldinius paraginti rugsėjo 21 dieną į darbą atvykti dviračiu ar viešuoju transportu. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Meras

Antroje rugsėjo pusėje visoje Europoje švenčiama judrioji savaitė, kurios metu žmonės bus skatinami bent laikinai atsisakyti automobilių ir į darbą važiuoti dviračiais ar visuomeniniu transportu. Kauno valdantiesiems nutarus rugsėjo 21-ąją paskelbti „Diena be automobilio“, miesto meras Andrius Kupčinskas pasiūlė, jog visą minėtą pirmadienį automobiliams būtų draudžiama įvažiuoti į Maironio, A.Mickevičiaus, K.Donelaičio ir Kęstučio gatves.

Be to, buvo pasiūlyta „Dieną be automobilio“ mašinų statymą aplinkinėse miesto centro gatvėse apmokestinti dvigubu tarifu, o važiavimą viešuoju transportu padaryti nemokamą. „Visus kviečiu bent vieną dieną, vieną kartą per metus „pamiršti“ savo automobilius ir padovanoti sau bei savo miesto bendruomenei švaresnį miesto orą“, – tąkart kalbėjo A.Kupčinskas.

Šiems planams iš savivaldybės koridorių pasklidus po miestą, idėja drausti eismą bei dvigubu tarifu apmokestinti automobilių stovėjimą sukėlė daug diskusijų bei prieštaringų vertinimų. Galiausiai miesto taryboje daugumą turinčios koalicijos partneriai minėtų idėjų šalininkus atkalbėjo nuo tokių, kaip pripažino pats A.Kupčinskas, drastiškų priemonių.

„Koalicijoje buvo pasirinktas kiek nuosaikesnis šios šventės organizavimo scenarijus. Dabar bus daugiau akcentuojama šviečiamoji akcija. Žinoma, man šiek tiek apmaudu. Norėtųsi, jog tą dieną troleibusai bei autobusai važinėtų nemokamai. Aišku, suprantu kolegų ekonominius argumentus, kad sunkmečiu nėra solidaru organizuoti nemokamą visuomeninį transportą, juo labiau kad troleibusų vairuotojai yra paskelbę streiką“, – kalbėjo miesto vadovas, priminęs, jog vienas iš šventinės savaitės akcentų bus naujojo dviračio tako, sujungsiančio P.Vileišio tiltą su Lampėdžiais, atidarymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius