Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 04 01 /15:05

Dienraštis „Lietuvos rytas“ pripažintas neetišku

Dienraštį „Lietuvos rytas“ Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija priskyrė profesinės etikos nesilaikančių viešosios informacijos rengėjų kategorijai.
Apdovanoti žiniasklaidos atstovai už geriausius straipsnius savižudybių prevencijos tema.
Žiniasklaida / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Komisijos pirmininkas Linas Slušnys BNS sakė, kad posėdyje šią savaitę taip nuspręsta dėl to, kad per metus šešiose publikacijose nustatyta profesinės etikos kodekso pažeidimų.

„Per metus buvo padaryti šeši pažeidimai, kurie buvo svarstyti. Būtent dienraštyje, ne portale lrytas.lt. Pagal reglamentą, jeigu yra padaromi daugiau nei trys pažeidimai per metus, komisija svarsto dėl to. Kadangi tie pažeidimai kartojosi, mes svarstėme ir buvo priimtas toks sprendimas“, – aiškino jis.

Jo teigimu, pagrindinis pažeidimas, kuris buvo nustatytas „Lietuvos ryto“ straipsniuose, – tai reikalavimo nuomones skelbti sąžiningai ir etiškai, aiškiai atskiriant faktus ir nuomones, nepaisymas. Tokie pažeidimai, pasak jo, buvo ryškūs rašant apie „Snoro“ bankroto administratorius.

„Visuomet sakau, kad skaudžiausias yra moralinis aspektas“, – paklaustas apie komisijos sprendimo pasekmes žiniasklaidos priemonei sakė L.Slušnys.

„Lietuvos ryto“ komunikacijos vadovė Toma Kumžienė BNS sakė dar negalinti komentuoti, ar sprendimas bus skundžiamas teismui.

„Mes to sprendimo kol kas nesame matę ir jis, mano žiniomis, nėra oficialiai paskelbtas, todėl mes dar negalime to komentuoti“, – sakė T.Kumžienė.

Pridėtinės vertės mokesčio įstatymas numato, kad profesinės etikos nesilaikantiems leidiniams taikomas 21 proc., o ne lengvatinis 9 proc. PVM tarifas, kuris taikomas daugumai laikraščių, žurnalų ir kitų periodinių leidinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius