-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 27

„Dingęs“ sveikatos atašė Briuselyje atsirado Lietuvoje

„Dingusiu“ Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) paskelbtas sveikatos atašė Lietuvos atstovybėje prie Europos Sąjungos (ES) Kęstutis Kuzmickas atsirado Lietuvoje.
Algis Čaplikas
Algis Čaplikas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trečiadienio vakarą per LNK Žinias pamatęs, kad jo ieško sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas, K.Kuzmickas ketvirtadienio rytą pats paskambino SAM vadovui ir atsiuntė jam laišką.

Ministro patarėja Ieva Paulauskienė BNS sakė, kad paskambinęs ministrui K.Kuzmickas teigė nežinojęs, kad jo pasigesta ir kad jį norima atšaukti iš pareigų.

Briuselyje dirbantis sveikatos atašė tvirtino liepos 9 dieną paprašęs savaitės nemokamų atostogų, tačiau jų metu susirgo. Lietuvoje jam buvo išduotas nedarbingumo lapelis galiojo iki liepos 24 dienos.

Pasak I.Paulauskienės, K.Kuzmickas tvirtino dar turįs Briuselyje išduotą nedarbingumo lapelį.
„Tačiau nuo rugpjūčio 24 dienos jokio dokumento nei apie ligą, nei apie atostogas nėra“, - teigė sveikatos apsaugos ministro patarėja.

Jos teigimu, K.Kuzmickas dabar jau informuotas apie ketinimus atsisakyti sveikatos atašė pareigybės Lietuvos atstovybėje prie ES. Jis turėtų būti atleistas po dviejų mėnesių.

LNK Žinios trečiadienį pranešė, kad SAM jau tris savaites nepavyksta rasti iš Lietuvos atstovybės ES planuojamo atšaukti sveikatos atašė.

Ministras A.Čaplikas neabejojo, kad taip K.Kuzmickas bando išsisukti nuo atšaukimo iš pareigų.
"Taupydami lėšas (...) mes nutarėm atšaukti vieną atašė Briuselyje. Ir keisčiausia, kad jis dabar prapuolė. Dabar jau tris savaites esame visiškoje nežinioje, nes nežinom, kur ponas prapuolė, kur jis dingo. Tai akivaizdu, kad yra toks gudravimas norint išsisukti nuo atšaukimo ir, kitaip sakant, piktnaudžiavimas savo padėtimi", - sakė ministras.

Ministerijos atstovai teigė jau bene mėnesį "bendraujantys" su pavaldinio balso paštu, o jam į namus Briuselyje siunčiami laiškai grįžta su prierašu, kad adresatas nerastas.
A.Čaplikas net svarstė galimybę kreiptis į Interpolą.

K.Kuzmickas yra buvęs Seimo narys, Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius