Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 04

Diplomatinis skandalas: politikai atsako, ar E.Bajarūnas turėtų likti poste

Lietuvos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Eitvydas Bajarūnas sulaukė kaltinimų dėl darbuotojų mobingo, po tyrimo jam nepalankias išvadas pateikė Užsienio reikalų ministerijos (URM) inspektoriai. Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) vadovai neigiamai vertina galimą E.Bajarūno elgesį su darbuotojais. Nuomonės dėl to, ar jis galėtų tęsti darbą Londone, kiek skiriasi.
Giedrė Žickytė ir Eitvydas Bajarūnas
Eitvydas Bajarūnas, Giedrė Žickytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Naujienų portalas Delfi pirmasis paskelbė, kad dėl E.Bajarūno ir kito ambasadoriaus – Lietuvos atstovo prie NATO Deivido Matulionio – galimai netinkamo elgesio URM pradėjo tyrimus.

Tai vėliau patvirtino ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Gabrielius Landsbergis
Lukas Balandis / BNS nuotr./Gabrielius Landsbergis

Kaip skelbė Delfi, rugsėjo pabaigoje Lietuvos ambasadoje Londone lankėsi URM Generalinės inspekcijos atstovai, kurie atliko situacijos vertinimą, apklausė keliolika diplomatinės atstovybės darbuotojų.

Esą nustatyta, kad E.Bajarūnas nekorektiškai ir nemandagiai bendrauja su darbuotojais, daugelis patyrė viešą įžeidinėjimą, patyčias, žeminančią kritiką, žodinės agresijos apraiškas.

Pasak naujienų portalo, darbuotojai nurodė, kad ambasadorius nesugeba privačių interesų atriboti nuo viešųjų, galimai piktnaudžiauja tarnybine padėtimi.

Trečiadienį E.Bajarūnas surengė spaudos konferenciją, kurioje jis kategoriškai atmetė priekaištus ir sakė, kad tapo politinės kovos įrankiu.

Ilgametis diplomatas aiškino, kad neigiamas išvadas surašęs ministerijos vadovybės pavedimus vykdantis generalinis inspektorius selektyviai kalbino tik dalį žmonių, išvados buvo nutekintos spaudoje, o jis pats nebuvo išklausytas.

VIDEO: Skandalas URM: ambasadorius E.Bajarūnas sako tapęs politinės kovos įrankiu

Keista reakcija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius