-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 23

Drąsiaus Kedžio draugas Žilius: užpuolikai kalbėjo lietuviškai

Vienas artimiausių Drąsiaus Kedžio draugų 48 metų Albertas Žilius menkai susijęs su žudynėmis Kaune. Taip manantys prokurorai net neprašė teismo leidimo suimti šį Juodkrantėje gyvenantį vyriškį.
Albertas Žilius
Albertas Žilius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dvi paras Kauno policijos areštinėje praleidęs anksčiau kelis kartus teistas A.Žilius vakar rytą išėjo į laisvę pasirašęs pasižadėjimą neišvykti.

Save D.Kedžio asmens sargybiniu laikiusiam A.Žiliui yra pareikšti įtarimai dėl bendrininkavimo įvykdant tyčinį nužudymą.

Prie areštinės durų jo niekas nepasitiko, todėl vyriškis svarstė, kaip reikės pasiekti namus Juodkrantėje. Jis pėsčiomis patraukė Kauno autobusų stoties link.

„Lietuvos rytas“ pakalbino laisvę atgavusį A.Žilių.

Sulaikytas oro uoste, jis teigia nežinojęs, kad rastas D.Kedžio kūnas. Jam neva tai pasakė vėliau, per apklausas.

D.Kedžio draugas teigia, kad jam buvo pateikti kaltinimai, neva padėjo Drąsiui nusipirkti mikroautobusą ir dar vieną mašiną. „Koks čia bendrininkavimas? Teisėsauga tik nori parodyti, kad dirba", – sakė Žilius.Areštinėje kartu su manimi buvo pora „ožių“, kurie nuolat stebėjo, ką veikiu, ką valgau..

Ar jis bandė susisiekti su D.Kedžiu po jo dingimo praėjusių metų spalio 5-ąją? A.Žilius neigia tai. Gyvendamas Graikijoje žinių apie D.Kedžio likimą ir visą pedofilijos bylą ieškojo internete.

Tačiau jis turi nuomonę, kur garsusis Lietuvos bėglys galėjo slapstytis: „Turbūt Lietuvoje. Abejoju, kad Drąsius buvo išvykęs į užsienį, o vėliau grįžo į Lietuvą numirti.“

A.Žilius neslepia, kad, jo nuomone, D.Kedys mirė ne sava mirtimi.

Ką veikė Graikijoje

A.Žilius teigė prieš pusmetį išvažiavęsį Graikiją ieškoti darbo. Dirbo Atėnų klubuose, dalyvavo nelegaliose kovose. Net prizų parsivežė. Buvo nuvykęs pailsėti į Graikijai priklausančią Kretos salą.

„Viename Atėnų bare susipažinau su lietuviškai kalbančia mergina. Ji man į gėrimą pribėrė kažkokių vaistų, todėl praradau sąmonę. Atsipeikėjau lauke, tačiau tuo metu privažiavo dvi mašinos – mikroautobusas ir septintosios serijos BMW. Kažkas trenkė iš pasalų. Negalėjau netgi priešintis, nes buvau apspangęs. Užpuolikai kažką tikrino mano mobiliojo ryšio telefonuose. Vėliau išėmė SIM korteles, o telefonus sudaužė", – taip vyras prisimena užpuolimą, po kurio buvo priverstas grįžti į Lietuvą.

A.Žilius teigia, kad užpuolimą galėjo surengti Lietuvos saugumas ar prokuratūra. „Girdėjau, kaip užpuolikai kalbėjo lietuviškai", – sakė A.Žilius.

Jie tarėsi, esą nereikia mušti į veidą, nes jeigu Žilių rastų graikų policija, gali kilti problemų.

Lietuvį į ambasadą pristatė vietos policija. Tačiau Graikijos pareigūnai dėl A.Žiliaus užpuolimo nepradėjo jokio tyrimo, medikų pagalbos jam taip pat nereikėjo.

„Lakios fantazijos žmogus“, – toks įspūdis apie A.Žilių susidarė Lietuvos ambasadoriui Graikijoje Artūrui Žurauskui.

Ambasadoriui A.Žurauskui didelių abejonių kelia A.Žiliaus pasakojimai apie užpuolimo aplinkybes, mat jis nurodydavo skirtingus merginų vardus ir skirtingas įvykio vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius