Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 21

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas išjuokė aplinkos ministrą Valentiną Mazuronį ir dėl tvoros bylinėsis teisme

Dėl Druskininkų merui Ričardui Malinauskui priklausančio namo valstybės institucijos ketina kreiptis į prokurorus. Pats meras dėl gresiančių baudų žada bylinėtis.
Su R.Malinausku siejama sodyba
Su R.Malinausku siejama sodyba

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis apie R.Malinauskui gresiančias pasekmes trečiadienį kalbėjo interviu „Žinių radijui“.

Anot ministro, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspektorių surinkta medžiaga leidžia manyti, kad Latežerio kaime, Ratnyčios upelio apsaugos zonoje esančio R.Malinausko namo terasa yra pastatyta „ne ant esamų pamatų, o patraukta į priekį keletą metrų“.

Ministras taip pat žada išsiaiškinti, kodėl Druskininkų merui neįteiktas įspėjimas nugriauti tvorą vandens telkinio apsaugos zonoje.

V.Danauskienės iliustr./Ministras Valentinas Mazuronis lankėsi Druskininkuose
V.Danauskienės iliustr./Valentinas Mazuronis (antras iš kairės) ir Ričardas Malinauskas.

Kai kalbame apie tvorą, kuri yra laikinas statinys, akivaizdžiai įbridusią į upę, turi būti ir bus taikoma ta pati procedūra, kaip ir visiems.

„Kai kalbame apie tvorą, kuri yra laikinas statinys, akivaizdžiai įbridusią į upę, turi būti ir bus taikoma ta pati procedūra, kaip ir visiems. Aš nustebau išgirdęs, kad aplinkos inspektoriai laukia kažkokių išvadų dėl pastato. Tai nesusiję dalykai. Aš išsiaiškinsiu, kodėl merui nėra įteiktas įspėjimas nugriauti tvoras vandens telkinio apsaugos zonoje. Tie inspektoriai, kurie bijo atlikti savo pareigas, turėtų paieškot kito darbo, ramesnio“, – sakė ministras.

V.Mazuronis taip pat tvirtino žinantis, kad Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos priežiūros inspektoriai ketina perduoti turimą medžiagą apie pažeidimus prokuratūrai dėl viešojo intereso gynimo.

Jis taip pat sakė manantis, kad R.Malinausko veiksmus turėtų įvertinti socialdemokratų vadovybė. 

Pats R.Malinauskas BNS tvirtino, kad prieš daugiau nei 50 metų statytą namą paveldėjo iš močiutės.

Anot jo, namas yra senoviniame Dzūkijos kaime, kur įprastos tvoros „iki vandens ir vandenyje“.

„Labai džiaugiuosi, kad pagaliau tai spręs ne politikas, kuris užsiiminėja rinkimų agitacija nežinia už kieno pinigus, o užsiiminės žmonės, kurie išmano teisę (...). Jei sodyba yra 1960 metų, tai tegu V.Mazuronis gal tegul susimąsto, ar įstatymai galioja atgaline tvarka. Ir nuo kada 1992 metais priimti įstatymai griauna sodybas, kurios statytos pokaryje? Manau, gyvename teisinėje valstybėje ir teismai pasakys savo“, – teigė Druskininkų meras.

„Patikėkite, tikrai ne, – sakė R.Malinauskas, paklaustas, ar ketina nugriauti tvoras ir ar nebijo baudų. – Tam yra teismai ir dėl pono Mazuronio baudų spręs teismai, o ne jis“.

Aplinkos ministerija nuo gegužės 1-osios padidino sumas, kurios skiriamos už gamtai padarytą žalą statant tvoras neleistinose vietose. Per du mėnesius nepašalinus pažeidimo, žala aplinkai skaičiuojama po 500 litų už kiekvieną tvoros metrą. Jei pažeidimai nebus pašalinami ir toliau, kas mėnesį žalos aplinkai dydis bus skaičiuojamas pridedant po 500 litų už kiekvieną metrą, t.y. antrą mėnesį žala sieks 1000 litų, trečiąjį – 1500 litų už tvoros metrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius