-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 10

Klaipėdos darželiuose – pažeidimai: vieno veikla sustabdyta, kitam uždrausta tvarkyti maistą

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu dviem ikimokyklinio ugdymo įstaigoms – vaikų darželiams VšĮ ,,Children‘s International Bilingual Academy“ ir VšĮ ,,Žiedų darželis“ – laikinai uždrausta vykdyti maisto tvarkymo veiklą, nes atlikus patikrą, rasta grubių maisto higienos pažeidimų.
Vaikų mityba
Asociatyvi nuotr. Vaikas valgo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šie darželiai neturėjo maisto tvarkymui reikalingų leidimų, t. y. maisto tvarkymo subjektų patvirtinimo pažymėjimų.

Pažeidimų spektras – platus

VšĮ „Children‘s International Bilingual Academy“ darželio veikla nebuvo suderinta su Klaipėdos visuomenės sveikatos centru, neturėjo ir kito svarbaus leidimo – higienos paso. Darželį lankę 6 (nuo 1,5 iki 7 metų) vaikai buvo maitinami tėvų atneštu maistu, pašildytu mikrobangų krosnelėje.

Nebuvo atskiros patalpos maistui laikyti ir dalinti, neįrengta atskira plautuvė, trūko rankų bei indų plovimo ir dezinfekavimo priemonių, neatlikti geriamojo vandens tyrimai.

Patikrinimo metu inspektoriai rado plastikinių dėžučių su įvairiais patiekalais (košėmis, sriubomis, vaisiais, apkepais ir kt.), sudėtų į asmeninius krepšelius ir laikomų aplinkos temperatūroje (+180 C). Į šaldytuvą buvo sudėta tik dalis maisto produktų.

Savikontrolės sistema darželyje neįdiegta, nebuvo valgiaraščio, suderinto su Klaipėdos visuomenės sveikatos centru. Abi darbuotojos dirbo nepasitikrinusios sveikatos, neišklausiusios higienos žinių kursų.

VšĮ „Žiedų darželis“ darželyje vaikai buvo maitinami iš kitos viešojo maitinimo įstaigos atvežtu maistu. Šioje ikimokyklinio ugdymo įstaigoje buvo nustatyti panašūs pažeidimai. Patiekalų priėmimo vieta įrengta rūbinėje, neįgyvendinta savikontrolės sistema, neatlikti geriamojo vandens tyrimai, trūko dezinfekavimo priemonių, darbuotojos dirbo neišklausiusios higienos žinių mokymo kursų.

Maistas buvo atvežamas be lydinčių dokumentų, pagamintas pagal pačių darbuotojų parengtą valgiaraštį, nesuderintą su Klaipėdos visuomenės sveikatos centru.

Dėl nustatytų pažeidimų VšĮ „Children‘s International Bilingual Academy“ darželio veikla sustabdyta, VšĮ „Žiedų darželis“ darželyje laikinai uždrausta tvarkyti maistą, abiem savininkėms skirtos administracinės baudos, joms nurodyta susitvarkyti tokiai veiklai reikalingus leidimus ir pašalinti patikrinimų metu nustatytus trūkumus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius