-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 23

Džiazmenas Vladimiras Tarasovas: Vladimirui Putinui manęs gelbėti tikrai nereikia

Daug metų Lietuvoje gyvenantis, Lietuvos pilietybę turintis, bet Rusijoje gimęs menininkas, muzikantas Vladimiras Tarasovas juokauja – Vladimirui Putinui tikrai nereikia ateiti jo gelbėti, kaip Rusijos prezidentas skelbiasi gelbėjęs rusus Kryme. Apie tai jis kalbėjo TV3 laidoje „Savaitės komentarai“.
Vladimiras Tarasovas
Vladimiras Tarasovas / Kristupo vasaros festivalio nuotr.

Paklaustas, kaip jaučiasi, kai Rusijoje vyksta tokie dalykai – V.Putinas be šūvio pasiėmė Krymą, V.Tarasovas prisiminė savo interviu Prancūzijos televizijai, duotą 1991 metais: „Kaip ir tada, puikiai jaučiuosi, aš esu Lietuvos pilietis, nors ir esu iš Rusijos, bet man kaip kultūros žmogui tai tik padeda.“

Muzikantas neskuba smerkti ir tų Rusijos kultūros žmonių, pasirašiusių paramos V.Putinui laišką. Esą kultūra turėtų būti kuo toliau nuo politikos. „Tie, kurie vadovauja, šiandien yra, rytoj nėra. Kažkada esu sakęs vienam kultūros ministrui – šiandien tu ministras, rytoj kiemsargis, o aš kaip buvau būgnininkas, taip ir liksiu. Todėl man atrodo, tai kas atsitiko, buvo suplanuota. Aukštos klasės planas, per referendumą sutvarkyti visą tą situaciją Kryme... Aš galvoju, kad Amerika ir Europa pražiopsojo“, – svarstė V.Tarasovas.

Kažkada esu sakęs vienam kultūros ministrui – šiandien tu ministras, rytoj kiemsargis, o aš kaip buvau būgnininkas, taip ir liksiu. Todėl man atrodo, tai kas atsitiko, buvo suplanuota. Aukštos klasės planas, per referendumą sutvarkyti visą tą situaciją Kryme... Aš galvoju, kad Amerika ir Europa pražiopsojo, – svarstė V.Tarasovas.

Rusijoje gimęs būgnininkas sakė suprantąs, kad Krymas yra susijęs su Rusija, tad ir kilusi kažkam mintis prisijungti kažkada turėtą teritoriją. Bet esą jeigu visi taip pradėtų elgtis, tuomet kiltų chaosas. „Juk ir Lietuva buvo iki Juodosios jūros“, – šmaikštavo muzikantas.

V.Tarasovui atrodo, kad rusai išnaudojo situaciją, kol Ukrainoje vyko Euromaidano įvykiai. Jis prisipažino neretai tuo pat metu žiūrintis CNN ir Rusijos kokį nors kanalą. Esą pastarųjų propagandos neįmanoma klausyti, bet ir Vakarai nesupranta, kad Kryme išties yra problemų.

Tačiau vis dėlto Lietuvai nereikėtų bijoti grėsmingojo kaimyno – narystė NATO ir ES turėtų būti saugumo garantas. O jeigu yra lietuvių, tikinčių Rusijos propaganda, tai tik sovietmečio palikimas.

„Niekas manęs negelbės, nereikia“, – juokėsi V.Tarasovas, paklaustas, ar tik nereikia ir jo gelbėti V.Putinui. Tačiau jis pabrėžė, kad kultūriniai ryšiai su Rusija jokiu būdu neturi nutrūkti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius