-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 31

Džiaugsmas po olimpinio Rūtos Meilutytės medalio Lazdynų baseino rekonstrukcijos nepaspartins

Plaukikei Rūtai Meilutytei laimėjus olimpinį aukso medalį Lietuvą apėmė euforija. Kartu nuskambėjo ir siūlymai valdžiai pagaliau atkreipti dėmesį į apverktiną baseinų būklę mūsų šalyje. Vilniuje esantis Lazdynų baseinas rekonstrukcijos laukia jau ne vienerius metus.
Lazdynų baseinas vėl laukia sportininkų.
Nors tvirtinama, kad Lazdynų baseinas tinkamas sportuoti, jam būtina rekonstrukcija. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lazdynų baseino vadovas Arturas Praniauskas optimizmo nepraranda. „Kaip ir visa Lietuva, stebėjau Rūtos triumfą. Be abejo, yra visos galimybės ir Vilniuje ugdyti būsimus olimpiečius, tik gal reikėtų pastatą truputį paremontuoti, ir tiek“, – juodomis spalvomis plaukimo situacijos sostinėje nenorėjo piešti A.Praniauskas.

Vis dėlto apie Lazdynų baseino rekonstrukciją kalbama jau ne vienerius metus. 2010-aisiais svarstyta baseiną iš viso uždaryti, kadangi jo būklė buvo avarinė. Tačiau Vilniaus savivaldybė rado pinigų likviduoti stogo avarinę būklę. Tai buvo pirmasis darbų etapas, antrajame tikėtasi sutvarkyti likusias konstrukcijas, kurios dar gali tarnauti, bet joms jau irgi būtinas bent kosmetinis remontas. To nepadaryta iki šiol.

Stogui reikia 300 tūkst. Lt

Savivaldybė ruošia planus sudaryti sutartis su privačiais investuotojais, kurie sutiktų investuoti į šito sporto objekto rekonstravimo darbus, – teigė A.Praniauskas

Savivaldybės stogo remontui prašoma apie 300 tūkst. Lt. Anot A.Praniausko, šis klausimas jau svarstomas ir greičiausiai bus išspręstas teigiamai, tačiau remontą teks atidėti kitai vasarai. „Turėtų stogas atlaikyti dar šitą sezoną, o darbus planuosime kitai vasarai“, – kalbėjo direktorius.

Vasarą baseinas uždaromas dviem mėnesiams, kadangi nėra klientų, išsivažinėja ir sportininkai.

Norint, kad Lazdynų baseinas atitiktų sporto infrastruktūros objektams keliamus reikalavimus, jį reikia rekonstruoti visą. Tą A.Praniauskas pripažįsta ir užtikrina, kad projektai, galimybių studijos jau ruošiamos. Tik kol kas nežinia, iš kur bus gautos tam lėšos. Laukiama, kada bus paskelbtos Europos Sąjungos fondų finansuojamos programos, galbūt į kažkurią iš jų galėtų pretenduoti ir Lazdynų baseinas.

„Savivaldybė ruošia planus ir sudaryti sutartis su privačiais investuotojais, kurie sutiktų investuoti į šito sporto objekto rekonstravimo, atnaujinimo darbus. Galbūt jau rudeniop koncesijos ar partnerystės projektas bus skelbiamas“, – teigė A.Praniauskas, užtikrindamas, kad net ir po privačių investuotojų atėjimo Lazdynų baseinas visų pirma bus skirtas sportininkams.

Treniruojasi 700 sportininkų

Šiuo metu čia treniruojasi Vilniaus vandens sporto mokyklos moksleiviai. Iš viso šiame baseine treniruojasi apie 700 suaugusių ir jaunųjų sportininkų. „Galimybės sportuoti yra. Turime 8 takelių 50 metrų baseiną su kokybišku, švariu vandeniu. Atnaujintos dušų patalpos. Žmogui ateiti, persirengti, nusiprausti po dušu, pasportuoti ir vėl nusiprausti yra sudarytos visos sąlygos“, – užtikrino A.Praniauskas.

Baseine nėra galimybių mokytis plaukti tik patiems mažiausiems, kadangi mažieji baseinai neveikia jau nuo 1993 metų.

Vilniaus vicemero Jaroslavo Kaminskio teigimu, rudenį ketinama patvirtintas detalusis teritorijos planas ir bus galvojama dėl baseino rekonstrukcijos. „Preliminarūs paskaičiavimai buvo, bet jie jau pasenę. Bus atlikta galimybių studija ir lauksime projektinių pasiūlymų, juos vertinsime ir tada paaiškės būsimų darbų kaina“, – spėlioti, kiek kainuos rekonstrukcija, nenorėjo vicemeras. Anksčiau svarstyta, kad atnaujinti baseiną prireiks apie 10-12 mln. Lt.

Anot J.Kaminskio, buvo svarstomos dvi galimybės: šalia statyti naują baseiną ir tuomet rekonstruoti senąjį arba rekonstruoti dabartinį baseiną. Kol kas galutinai nėra nuspręsta, vis dėlto linkstama prie antrojo varianto tiesiog atnaujinti dabar stovintį Lazdynų baseiną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius