Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 09

E.Gentvilas: situacija A.Anušauskui paviešinus informaciją kenkia pasitikėjimui valstybe

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas sako, kad krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko informacijos apie tankų pirkimą paviešinimas ir po to kilusios diskusijos kenkia pasitikėjimui valstybe.
Arvydas Anušauskas
Arvydas Anušauskas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Anot jo, A.Anušausko paskelbta informacija neturėjo skambėti viešumoje, tačiau politikas pabrėžia, kad tai, ar buvo paviešinta įslaptinta informacija, dar turės atsakyti prokuratūra.

„Labai nesolidžiai atrodo, kai valstybėje kalbama, kad ministras gali būti, kad nutekino arba išviešino informaciją, kurios neturėjo teisės išviešinti (...). Tai turi būti tarnybiniai tyrimai, šiuo atveju prokuratūra savo verdiktą padarys, bet labai negerai pasitikėjimo valstybe požiūriu“, – Žinių radijui trečiadienį sakė E.Gentvilas.

„Įsivaizduokime eilinio piliečio akimis: prezidentas ir krašto apsaugos ministras diskutuoja ar buvo nutekinti neleistini, nevieši duomenys, ar nebuvo. Kaip piliečiui pasitikėti tokia valstybe? Triukšmas, deja, nenutils ilgokai – nei opozicija čia leis, nei prokuratūros verdiktas čia bus per savaitę“ – teigė politikas.

A.Anušauskas prezidento ir dalies kitų politikų kritikos sulaukė po to, kai po Valstybės gynimo tarybos posėdžio viešai paskelbė informaciją, susijusią su ketinimais įsigyti tankų.

Dėl A.Anušausko pasisakymo su prašymu įvertinti, ar ministras neatskleidė įslaptintos informacijos, į Generalinę prokuratūrą kreipėsi opozicijos parlamentarė Agnė Širinskienė. Pirmadienį prokuratūra pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą norint surinkti daugiau duomenų, kurių gavimas yra susijęs su papildomomis procedūromis.

Premjerė Ingrida Šimonytė tvirtina, kad prokuratūros tyrimas savaime A.Anušausko kaltės nereiškia.

Praėjusią savaitę prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė, kad A.Anušausko paviešinta informacija apie svarstymus pirkti vokiškų „Leopard“ tankų turėjo riboto naudojimo žymą.

Savo ruožtu pats ministras kartoja neviešinęs įslaptintos informacijos, tačiau teigė, kad ji galėjo būti panaši į tokią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius