Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 27

E.Lementauskas kaltu neprisipažino (nuotraukos, atnaujinta 14.08 val.)

Buvęs Vilniaus vicemeras, partijos „Tvarka ir tesingumas“ narys Evaldas Lementauskas išgirdo prokurorų kaltinimus kyšininkavimu. Tačiau pats E.Lementauskas teisme kaltu neprisipažino, o duodamas parodymus patikino jokių pinigų kitiems tarybos nariams nesiūlęs.
Evaldas Lementauskas
Evaldas Lementauskas / 15min.lt nuotr.

Bylos duomenimis, būdamas sostinės vicemeru E.Lementauskas opozicinės Tėvynės sąjungos frakcijos nariui Vidui Urbonavičiui siūlė apie pusę milijono litų kyšių už tai, kad pastarasis nepalaikytų gresiančios interpeliacijos „tvarkiečių“ merui Juozui Imbrasui.

„Niekada jokių pinigų nesiūliau. Pats V.Urbonavičius ieškojo kontakto ir sakė, kad „reikia pakalbėti“, – teismui aiškino E.Lementauskas. Anot buvusio vicemero, V.Urbonavičius ketino atsiskirti nuo Tėvynės sąjungos frakcijos ir įkurti nepriklausomą darinį, prisijungsiantį prie „tvarkiečių“ koalicijos Vilniaus miesto taryboje.

Braižydavo schemas

Bylos svarstyme vieninteliu liudininku iškviesto V.Urbonavičiaus teigimu, E.Lementauskas nuolat siūlė susitikti, o už interpeliacijos nepalaikymą atskirais epizodais siūlė apie 280 tūkst. litų. „E.Lementauskas nuolat braižė galimas schemas ir piešdamas X, dėdavo klaustuką, prašydamas nurodyti reikalingą sumą“, – pasakojo V.Urbonavičius.

E.Lementauskas nuolat braižė galimas schemas ir piešdamas X, dėdavo klaustuką, prašydamas nurodyti reikalingą sumą, – V.UrbonavičiusAnot V.Urbonavičiaus, paskutiniojo susitikimo metu E.Lementauskas atvyko į jo butą ir vėl nubraižęs schemą pasiūlė 50 tūkst. litų. Jei interpeliacija nepavyktų neva buvo žadėta sumokėti dar 150 tūkst. litų. „Išeidamas iš buto E.Lementauskas užsuko į vonią, o vėliau iš buto išėjo. Įėjęs ant vonios krašto radau įmautę su 50 tūkst. litų. Schemas E.Lementauskas išsinešdavo su savimi“, – sakė V.Urbonavičius.

Vėliau STT pareigūnai ant įmautės rado E.Lementausko pirštų antspaudų. „Negaliu pasakyti, kaip jie ten atsirado, pats V.Urbonavičius įmautę rado, jo ir reikia klausti“, – žurnalistams po teismo posėdžio sakė E.Lementauskas. Liudydamas jis taip pat nesiryžo spėlioti, kaip pirštų antspaudai galėjo atsidurti ant įmautės.  

Prašė išskirti bylas

Prasidėjus teismo posėdžiui E.Lementausko gynėjai paprašė bylą sujungti su  kitais į korupcijos skandalą įsivėlusiais  politikais -  Gintaru Kazaku ir Audriumi Butkevičiumi.

E. Lementausko, G. Kazako ir A. Butkevičiaus baudžiamąją bylą Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir Generalinė prokuratūra pradėjo tirti kartu, tačiau tyrimo pabaigoje jas išskyrė – esą tokiu atveju jos bus greičiau išnagrinėtos teismuose. Buvusio sostinės vicemero gynėjas Rimas Andrikis teisme teigė, kad „bylų suskaldymas sukuria V.Urbonavičiaus parodymų tariamo patikimumo įspūdį“.
„Tai 3 broliai dvynukai, kuriuos reikia arba išskirti, arba sujungti“, – tvirtino advokatas.

Teismas tokį E.Lementausko prašymą atmetė. „Sujungus bylas jos išspręstos greičiau nebūtų“, – aiškino Vilniaus 1-osios apylinkės teismo teisėjas Petras Karvelis.
Kitas E.Lementausko teismo posėdis numatomas kovo 9-ąją. Posėdžio metu turėtų būti išklausyta V.Urbonavičiaus ir STT bendradarbiavimo metu surinkta vaizdinė ir garsinė medžiaga.

Kitas teismo posėdis numatytas kovo 5 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius