Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 06 03

EBU atstovas: dėl menko finansavimo LRT gali netekti Olimpinių žaidynių ir „Eurovizijos“ transliavimo teisių

Lietuvoje viešintis Europos transliuotojų sąjungos (EBU) viceprezidentas Claudio Capponas, susitikęs su Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto (ŠMKK) pirmininku Valentinu Stundžiu ir Informacinės visuomenės plėtros komiteto (IVPK) nariu Mindaugu Basčiu, aptarė Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) finansinę situaciją.
Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos pastatas
Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos pastatas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Su EBU atstovu buvo aptartos LRT finansavimo problemos – kad biudžetas itin mažas ir reikia ieškoti galimybių finansavimą didinti“, – BNS sakė ŠMKK vadovas Valentinas Stundys.

Pranešimą spaudai apie susitikimą išplatinusi LRT teigia, kad vienas iš Europos visuomeninius transliuotojus vienijančios organizacijos vadovų sakė matantis grėsmę, jog su tokiais finansais LRT gali grėsti marginalizacija.

Pasak pranešimo, EBU viceprezidentas atkreipė dėmesį, kad, nepadidinus valstybės finansavimo, LRT gali prarasti Olimpinių žaidynių, „Eurovizijos“, kitų svarbių renginių transliavimo teises, kurias savo nariams suteikia EBU.

„Šiandien Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija yra vienas iš blogiausiai Europoje finansuojamų visuomeninių transliuotojų. Jo biudžetas prilygsta Juodkalnijos radijo ir televizijos biudžetui. O daroma nepalyginamai daugiau“, – pranešime spaudai cituojamas C.Capponas.

„Būdami solidarūs, siekiame padėti mažesniems savo nariams tuo, kuo galime. Mūsų indėlis sprendžiant LRT finansines problemas bus 350 valandų itališkų programų ir filmų, kuriuos suteiksime nemokamai, tačiau kažką turi daryti ir Lietuvos valdžia, jeigu jai rūpi, kad visuomeninis transliuotojas išliktų apskritai“, – sakė vienas EBU vadovų, kuris yra ir italų visuomeninio transliuotojo RAI valdybos pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius