-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EHU: rektoriaus pareigas K.Rybinskis paliko ne dėl Baltarusijos valdžios grasinimų

Krzystofas Rybinskis paliko Europos humanitarinio universiteto (EHU) rektoriaus pareigas, tačiau tai nesusiję su Baltarusijos žiniasklaidoje pasirodžiusia informacija, kad Minsko režimas EHU ketina paskelbti esktremistine organizacija, sako universitetas.
Europos humanitarinio universiteto diplomų įteikimo ceremonija
Europos humanitarinio universiteto diplomų įteikimo ceremonija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip BNS pirmadienį informavo EHU atstovas Vilius Alesius, vasario 29 diena buvo paskutinė K.Rybinskio darbo diena, jis pasitraukė dėl šeimos nario pablogėjusios sveikatos.

„Šiuo metu laikinai rektoriaus pareigas eina Vilius Šadauskas. Naujo rektoriaus paieška bus paskelbta netrukus ir tikimasi, kad naujas rektorius savo pareigas eis nuo šio rudens“, – sakė V.Alesius.

Apie tai, kad Baltarusijos režimui pagrasinus paskelbti EHU esktremistine organizacija iš posto pasitraukė universiteto rektorius, o ryšius su universitetu atšaukė dalis darbuotojų ir studentų, pirmadienį paskelbė portalas „Delfi“.

„Sausio mėnesį Baltarusijos propagandinėje žiniasklaidoje buvo pasirodžiusios tokios žinutės. Daugiau žinių ar signalų šiuo metu mes neturime. Reikia suprasti, jog rėžimas visomis išgalėmis stengiasi sustabdyti protų nutekėjimą į Vakarus“, – BNS teigė V.Alesius.

Universiteto atstovo teigimu, studentų, po pirmo semestro nutraukusių studijas buvo, bet tai nebuvo didesnis skaičius, nei lyginant su praeitais metais tuo pačiu metu.

„Kaip ir įprastai, teikiame įvairias atsargumo rekomendacijas savo bendruomenės nariams, kurie, esant būtinybei, turi grįžti namo. Deja, kaip universitetas, negalime įtakoti geopolitinių įvykių ir jų pasekmių“, – sakė V.Alesius.

EHU yra privatus 1992 metais Minske įsteigtas ir vėliau Baltarusijos valdžios uždarytas universitetas. Prieš 18 metų aukštoji mokykla priėmė Lietuvos Vyriausybės kvietimą ir persikėlė į Vilnių.

2019 metais Lietuvos Vyriausybė universitetui suteikė specialių statusą. Ši aukštoji mokykla pripažinta kaip veikianti egzilio sąlygomis dėl politinių priežasčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius