Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 24

Eimutis Misiūnas: siūlymas įpareigoti specialistus atidirbti po studijų – svarstytinas

Siūlymas įpareigoti studijas valstybės lėšomis baigusius specialistus atidirbti kelerius metus regionuose yra svarstytinas, sako vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.
Eimutis Misiūnas
Eimutis Misiūnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Taip, valstybė investuoja lėšas apmokydama specialistus, galėtų būti sudarytos sutartys, pagal kurias studentai būtų įpareigoti atidirbti ar trejus metus, ar penkerius metus, ir tai, manau, visiškai normali praktika. Aš pats, kai 1991-aisiais įstojau į policijos akademiją, žinojau, jo turėsime penkerius metus atidirbti, ir niekam tai nekėlė klausimų“, – Žinių radijui antradienį sakė ministras.

Anot jo, galėtų būti sudaromos trišalės sutartys tarp studentų, universitetų ir gydymo įstaigų, policijos ir panašiai. Ministro teigimu, nustatyti prievolę atidirbti galima būtų ne visų specialybių absolventams, o reikėtų žiūrėti, kuriuos specialistus valstybei kainuoja parengti brangiau, kuriuos – pigiau.

„Bet pats principas, manyčiau, yra diskutuotinas ir labai realus“, – pridūrė jis.

Paskyrimais po universiteto spręsti specialistų trūkumą regionuose Vyriausybei siūlo Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA). Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas teigia, kad regionuose juntamas gydytojų, architektų, statybininkų, ekonomistų, inžinierių ir net meno darbuotojų ar mokytojų poreikis. V.Mitrofanovas sako, kad valstybės lėšomis išsilavinimą įgiję asmenys galėtų būti siunčiami į regionus, pavyzdžiui, trejiems metams, tačiau būtų palikta galimybė ir grąžinti už studijas sumokėtus pinigus bei rinktis darbą patiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius