Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 20

EK narė Viviane Reding: Austrija neprivalėjo vykdyti Michailo Golovatovo arešto orderio

Už teisingumą, pagrindines teises ir pilietybę atsakinga Europos Komisijos narė Viviane Reding paskelbė, kad Lietuvos ir Austrijos konfliktas dėl šios valstybės sprendimo skubiai paleisti buvusį KGB karininką Michailą Golovatovą yra abiejų šių šalių tarpusavio reikalas.
Viviane Reding
Viviane Reding / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Neformaliame ES šalių teisingumo ministrų susitikime Sopote, Lenkijoje, V.Reding pareiškė, kad tai yra „Austrijos ir Lietuvos reikalas“.

„Vienos Europos Sąjungos valstybės narės išduotas Europos arešto orderis privalo būti vykdomas kitose valstybėse narėse. Tai numatyta Europos Sąjungos teisės aktuose. Europos Sąjungos šalių ministrams priminiau jų teisinę pareigą. Teisės akto 32 straipsnyje numatyta, kad valstybė narė Europos arešto orderio gali netaikyti nusikaltimams, padarytiems iki tam tikros datos. Taip buvo šiuo konkrečiu atveju, nes nusikaltimai padaryti 1991 m., o Europos arešto orderio nuostatos Austrijoje pradėtos įgyvendinti tik po 2002 m. Teisiniu požiūriu klausimas aiškus – Austrija neprivalėjo vykdyti šio orderio“, – sakė V.Reding.

„Aiškiai pasakiau: viena – teisinis klausimas, kas kita – politinis klausimas. Visų Europos Sąjungos valstybių narių pareiga – nuoširdžiai bendradarbiauti su savo partnerėmis. Džiaugiuosi, kad du kolegos nusprendė sudaryti darbo grupę, kad sustiprintų abiejų šalių bendradarbiavimą. Nėra abejonių, kad ateityje abiejų šalių bendradarbiavimas bus labai sklandus“, – Lenkijoje sakė V.Reding.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius