Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 12

Ekonominius nusikaltimus išaiškinusiems pareigūnams – premijos už beveik 1,4 mln. litų

Paskutinį metų ketvirtį Vyriausybė nusprendė paskatinti 437 pareigūnus ir valstybės tarnautojus, padėjusius išaiškinti stambaus masto kontrabandos ir mokesčių slėpimo atvejus.
Pinigai
Pinigai / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Bendra šių pareigūnų ir valstybės tarnautojų užkardyta žala valstybei sudaro 106 mln. litų. Tai rekordinė užkardytos žalos suma, lenkianti pirmųjų trijų ketvirčių laikotarpiu pasiektus rezultatus, rašoma ministro pirmininko išplatintame pranešime spaudai.

Pareigūnai ir valstybės tarnautojai išaiškino vieną didžiausių per pastarąjį dešimtmetį ginkluotų nusikalstamų susivienijimų Lietuvoje – 24 asmenys įtariami kontrabanda ir neteisėtu akcizinių prekių disponavimu. Šio nusikalstamo susivienijimo padaryta žala valstybei siekia daugiau nei 21 mln. litų. Tai pirmasis atvejis Lietuvoje, kai išaiškinamas ginkluotas nusikalstamas susivienijimas, kurio pagrindinė nusikalstama veikla – kontrabanda.

Dar vienas nuoseklios kovos su šešėliu ir kontrabanda rezultatas – operacija Gariūnuose, kurios metu buvo išaiškinta ir užkardyta keturių nusikalstamų grupių veikla. Byloje įtarimai pareikšti 41 asmeniui. Nustatytas preliminarios žalos dydis – 15 mln. litų.

Pareigūnai ir valstybės tarnautojai taip pat skatinami už baigiamą tirti organizuotos grupuotės bylą, kurios metu išaiškinta nusikalstamos veikos schema, galėjusi atnešti valstybei beveik 15 mln. litų žalą.

1 mln. 378 tūkst. litų suma ketvirtąjį šių metų ketvirtį už sėkmingą kovą su kontrabanda ir mokesčių slėpimu bus skirta Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos, Muitinės, Policijos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Valstybinės mokesčių inspekcijos, Prokuratūros, Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnams ir valstybės tarnautojams.

Iš viso per 2011 metus paskatinti 627 asmenys, užkardę 202 mln. litų žalą valstybei. Jiems skirtos 2 mln. 627 tūkst. litų piniginės išmokos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius