-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 22

Eksperimentas: automobilis, autobusas, dviratis ar kojos

Trečiadienį, dieną be automobilio, Klaipėdos gatvėse studentai surengė savotišką eksperimentą, kaip piko metu greičiau pasiekti tikslą.
Keturi studentai varžėsi, kas greičiau pasieks Klaipėdos universiteto miestelį. Nepralenkiama buvo vairuotoja.
Keturi studentai varžėsi, kas greičiau pasieks Klaipėdos universiteto miestelį. Nepralenkiama buvo vairuotoja. / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.

Ryte, apie 7.30 val., keturi studentai nuo prekybos centro BIG universiteto miestelį bandė pasiekti skirtingais būdais.

Susitikę „Smiltelės“ stotelėje studentai nutarė tikslą už maždaug septynių kilometrų pasiekti automobiliu, dviračiu, autobusu ir bėgte. Startavę vienu metu studentai varžėsi, kuris pasieks tikslą greičiau.

Pirmoji į universitetą savąja mazda atkeliavo Salomėja. Mergina atstumą įveikė per penkiolika minučių, nors tuo metu – pats pikas.

Praėjus šešioms minutėms į vietą atvyko ir autobusu keliavęs Modestas. Jis į universitetą važiavo 6-ojo maršruto autobusu.

Dviratininko ir bėgiko teko dar gerokai palaukti. Tik praėjus dar beveik dešimčiai minučių atvažiavo dviratininkas, o paskui jį ir į universitetą septynis kilometrus bėgęs studentas.

„Kelionę labiausiai trikdė tai, kad kaskart prie perėjos tekdavo nulipti nuo dviračio. Tai atėmė nemažai laiko”, – teigė Vladas, dviračiu atvažiavęs beveik per pusvalandį. Jis pastebėjo, kad nemažai klaipėdiečių rytais keliauja dviračiu.

Jam iš paskos bėgęs Renatas pasakojo, kad pagavęs ritmą vis nusivildavo, nes pribėgdavo perėją su įsižiebusiu raudonos spalvos šviesoforu.

„Atrodo, jau pradedi bėgti vienu ritmu ir turi vėl sustoti“, – įspūdžiais dalijosi bėgikas.

Šį eksperimentą jau kelintus metus dieną be automobilio organizuoja „Klaipėdos keleivinis transportas”. Pastebima, kad beveik visada eksperimento rezultatai tokie patys – automobiliu keliaujantis studentas nepralenkiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius