Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 11 06

Ekspertai: dėl nesąžiningos „AirBaltic“ konkurencijos „FlyLAL-Lithuanian Airlines“ patyrė 140 mln. litų nuostolių

Bankrutuojančios oro bendrovės „FlyLAL-Lithuanian Airlines“ niekaip nesibaigianti istorija gali pasisukti netikėtu kampu, rašo „Lietuvos rytas“.
FlyLAL
FlyLAL / BFL nuotr.

Remiantis ekspertų padaryta išvada, dėl nesąžiningos Latvijos kompanijos „AirBaltic“, kurią šiuo metu valdo kaimyninės šalies vyriausybė, konkurencijos lietuviai patyrė per 140 mln. litų nuostolių.

„Teismo skirti ekspertai atliko ekspertizę ir nustatė, kad dėl nesąžiningos konkurencijos iš „AirBaltic“ pusės „FlyLAL“ patyrė per 140 mln. litų nuostolių. Jei ši byla būtų išnagrinėta ir būtų gauti pinigai, tai lemtų bankroto baigtį. Šiuo metu vyksta didelis teisminis ginčas, kuris apima daug procesinių procedūrų“, – sakė „FlyLAL-Lithuanian Airlines“ bankroto administratorius Aurimas Valaitis.

Anot jo, jeigu pavyks išreikalauti šią sumą, bankrotą bus galima skelbti baigtą.

„Jeigu tokią sumą pavyktų atgauti, būtų visiškai padengti kreditoriniai „FlyLAL“ įsipareigojimai“, – sakė A.Valaitis.

Šiuo metu „FlyLAL“ skolos siekia apie 130 mln. litų. Tai, kas liktų įvykdžius įsipareigojimus, atitektų jos akcininkams.

2009-ųjų sausio pabaigoje Lietuvos aviacijos bendrovė „FlyLAL“ kreipėsi į teismą, kad jai būtų iškelta bankroto byla. Kaip vieną priežasčių įmonės atstovai tuomet nurodė ir nelygią konkurenciją aviacijos rinkoje. Mat dar 2008 metais „FlyLAL“ kreipėsi į teismą ir paprašė areštuoti Latvijos skrydžių bendrovei „AirBaltic“ ir Rygos oro uostui priklausančio kone 200 mln. litų vertės turto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius