Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 06 01

Energetikos ministerija: gauti potencialių Strateginių investuotojų į Visagino AE pasiūlymai

Energetikos ministerija, tęsdama potencialių Strateginių investuotojų į Visagino atominę elektrinę (AE) atrankos procesą, praneša, kad yra gauti pasiūlymai investuoti ir būti strateginiais partneriais iš Japonijos bei JAV bendrovių Hitachi GE Nuclear Energy ir Westinghouse Electric Company.
Arvydas Sekmokas
Arvydas Sekmokas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Gauti pasiūlymai iš tarptautinių, pripažintų branduolinės energetikos bendrovių yra ne tik svarbus žingsnis link Visagino AE statybos, bet taip pat ir patvirtinimas, kad visam Baltijos regionui aktualus projektas yra gerai parengtas,“ – sakė energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Anot energetikos ministro, gautus dokumentus Koncesijos komisija vertins kartu su Visagino AE projekto regioninių partnerių – Estijos, Latvijos ir Lenkijos atstovais, bus vykdomos konsultacijos su Europos Komisija, dar šį mėnesį bendrovių atstovai tiesiogiai pristatys pasiūlymus.

„Įvertinus gautus dokumentus, dar šią vasarą planuojama atrinkti geriausią pasiūlymą pateikusį dalyvį. Toliau bus rengiama ir su juo derinama koncesijos sutartis,“ –  pranešė A.Sekmokas. Interesą dalyvauti Visagino AE projekte taip pat išreiškė ir kitos kompanijos, turinčios patirtį branduolinės energetikos srityje.

Regioninis Visagino AE projektas yra vienas iš labiausiai pažengusių naujų atominių elektrinių projektų Europoje. Yra baigti pagrindiniai projekto parengiamieji darbai, įskaitant Espoo konvenciją atitinkantį poveikio aplinkai bei aikštelės tinkamumo įvertinimus, kurių rezultatus patvirtino ir Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) ekspertų misijos. Planuojama, kad Visagino AE statybos darbai prasidės 2014 m., o elektros energiją elektrinė pradės gaminti nuo 2020 m.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius