-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 15

Etikos komisija: Artūras Zuokas, Visvaldas Matijošaitis ir kiti politikai supainiojo interesus

Etikos komisija nutarė, jog Vilniaus meras Artūras Zuokas ir vicemeras Romas Adomavičius neteisėtai balsavo dėl nekilnojamojo turto mokesčio tarifų. Etikos sargai taip pat nusprendė, kad kai kurie Kauno bei Pagėgių savivaldybių tarybos nariai supainiojo interesus.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pranešė, jog A.Zuokas ir tarybos narys R.Adomavičius, dalyvaudami rengiant, svarstant ir balsuojant dėl nekilnojamojo turto mokesčio dydžio Vilniaus mieste 2012 metams nustatymo, nesilaikė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo ir pažeidė šio įstatymo nuostatas.

„Politikai yra stambūs akcininkai ir dėl to asmeniškai suinteresuoti dideles nekilnojamojo turto mokesčio sumas – nuo 30 tūkst. iki 75 tūkst. litų per metus – mokančių bendrovių sėkminga veikla. Todėl priimant sprendimą šie asmenys negalėjo išlikti objektyvūs ir nešališki, kaip to reikalauja įstatymas“, – rašoma komisijos pranešime.

Etikos komisija taip pat nustatė, jog balsuodami dėl nekilnojamojo turto mokesčio tarifų Kaune 2012 metais įstatymą pažeidė Kauno miesto savivaldybės tarybos nariai – „Vičiūnų“ įmonių grupės valdybos pirmininkas Visvaldo Matijošaičio, jo žmona Irena Matijošaitienė, Tomas Bagdonavičius bei Povilas Mačiulis.

„V. ir I.Matijošaičiai valdo stambius akcijų paketus – nuo 40 iki 60 proc. akcijų – įmonėse, bendrai per metus už turtą Kauno mieste sumokančiose daugiau kaip pusę milijono litų nekilnojamojo turto mokesčio. Todėl priimant sprendimą šie asmenys negalėjo išlikti objektyvūs ir nešališki“, – rašoma pranešime.

Tuo tarpu Kauno savivaldybėje dirbantys T.Bagdonavičius ir P.Mačiulis per paskutinius metus buvo darbo santykiais susiję su bendrovėmis, kurių akcininkas yra V.Matijošaitis ir kurios už turtą moka nuo 90 tūkst. iki 400 tūkst. litų nekilnojamojo turto mokesčio.

„Akivaizdu, kad svarstydami ir balsuodami dėl nekilnojamojo turto mokesčio tarifų politikai veikė interesų konflikto situacijoje, tačiau nenusišalino, kaip to reikalauja įstatymas“, – rašo komisija.

Pradėtą tyrimą dėl Vilniaus miesto tarybos nario Vytauto Milėno etikos sargai nutraukė dėl mažareikšmiškumo. Anot komisijos, šis politikas Vilniaus mieste veikiančiose bendrovėse turi mažiau nei 10 proc. akcijų, o mokėtina metinė nekilnojamojo turto mokesčio suma minėtoms bendrovėms siekia mažiau kaip 10  tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius