Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 03 28

Etikos sargai aiškinsis, ar gali generalinis prokuroras Darius Valys į darbą važinėti pavaldinio automobiliu

Generalinis prokuroras Darius Valys pirmadienį kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl savo kelionių į darbą pavaldinio automobiliu.
Darius Valys
Darius Valys / BFL nuotr.

D.Valys prašo etikos sargų įvertinti, ar jo toks vykimas į darbą pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus.

„Noriu atsakingai pareikšti, kad nesinaudoju tarnybine padėtimi, o jeigu komisijai pasirodys kitaip – prašau įvertinimo“, – pranešime spaudai cituojamas generalinis prokuroras.

Pasak pranešimo, žiniasklaidoje pasirodžius informacijai, neva D.Valys piktnaudžiauja tarnybine padėtimi ir verčia jam pavaldų darbuotoją jį pavežti iki tarnybos asmeniniu automobiliu, praėjusį penktadienį Generalinėje prokuratūroje buvo atlikta vaizdo kamerų įrašų analizė.

Anot Generalinės prokuratūros, nustatyta, kad iš paskutiniųjų 28 kartų, 22 kartus į darbą D.Valys vyko asmeniniu automobiliu, tris kartus – visuomeniniu transportu, tris kartus savo automobiliu, abipusiu susitarimu, važiuodamas pakeliui į darbą pavežė prokuratūros vairuotojas.

Vaizdo medžiaga perduota VTEK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius