-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 08

Etnologė Nijolė Marcinkevičienė: „Mes galėjome didžiuotis savo adventu“

Etnologė Nijolė Marcinkevičienė „Žinių radijui“ sakė, kad vos prieš 20 metų dar galėjom didžiuotis savo adventu – nuotaika tiesiog tvyrojo ore. Dabar, pasak jos, viskas pasikeitė.
Advento kalendorius
Advento kalendorius / Shutterstock nuotr.
Temos: 1 Adventas

„Mes gal patys to nejautėme, bet maždaug prieš 20 metų atvažiavę iš kitų kraštų žmonės sakydavo: pas jus jaučiasi adventas. Sunku jiems paaiškinti kuo, bet kažkuo jautėsi, nes netgi mokyklose nebūdavo vakarėlių, kavinėse ar restoranuose būdavo ana mažai žmonių, ir matydavai, ką jie užsisako...“ – laidoje „Mano sveikata“ sakė N. Marcinkevičienė.

Etnologės teigimu, adventas priklauso nuo pačių žmonių ir jų gyvenimų, kuris dabar daugeliui pasislinkęs vartojimo linkme.

„Mes nenorime atsilikti nuo užsieniečių. Grįžta lietuviai ir sako: „Kaip ten gražu, jau lapkritį uždegtos visos šviesos gatvėse, blizga, mirga. Ir mes nenorime atsilikti, ir mes skubame, puošiamės, grožimės, iliuminuojam. Gal anksčiau stengėmės su tomis baimėmis ir tamsomis susitaikyti kitaip, dabar su tomis baimėmis jau kovojame linksmindamiesi, sėdėdami restoranuose, uždegdami visas šviesas, eglutes ir viską, ką tik galime“, – kalbėjo etnologė.

Laida „Mano sveikata“ transliuojama šeštadieniais 9.10 val.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius