-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 20

Europos socialinio fondo agentūra atsisako mokėti už valdininkų kelionę į Naująją Zelandiją

Europos socialinio fondo agentūra (ESFA) atsisako apmokėti Ministro pirmininko tarnybos vicekanclerio Giedriaus Kazakevičiaus ir jo pavaldinės Eglės Rimkutės apie 40 tūkst. litų kainavusią komandiruotę į Naująją Zelandiją, pranešė LNK Žinios.
Naujoji Zelandija - rojus fotografijos mylėtojams
Naujoji Zelandija / sxc.hu

ESFA vadovo teigimu, vykti į Naująją Zelandiją nebuvo ko.

„Komandiruotė neatitiko projekto iškeltų tikslų. Komandiruotė pati savaime kaip ir nebuvo reikalinga, nes projekto veiklos ir numatytų apmokyti darbuotojų skaičius buvo pasiektas iki komandiruotės pradžios“, – sakė ESFA direktorius Povilas Česonis.

Ministro pirmininko kancleris Deividas Matulionis tvirtino, kad šiuo metu atliekamas vidaus auditas dėl komandiruotės išlaidų pagrįstumo.

„Turėsime kompensuoti iš Ministro pirmininko tarnybos, taupyti toliau pinigus ir stengtis, kad iki metų pabaigos neviršytume to, kas mums skirta“, – sakė jis.

Anot kanclerio, jeigu vidaus auditas nenustatys pažeidimų, nebus teisinio pagrindo reikalauti, kad G.Kazakevičius ir E.Rimkutė susimokėtų už kelionę. Audito išvadų laukiama spalio pradžioje.

Po skandalo dėl komandiruotės G.Kazakevičius pasiprašė grąžinamas į diplomatinę tarnybą.

Rugpjūtį kilo skandalas paaiškėjus, jog Ministro pirmininko tarnybos vicekanclerio G.Kazakevičiaus ir Strateginio valdymo departamento planavimo ir stebėsenos skyriaus vadovės E.Rimkutės išvyka į Naująją Zelandiją kainavo 30–40 tūkst. litų. Šioje maždaug 16 tūkst. kilometrų nuo Lietuvos esančioje šalyje Ministro pirmininko tarnybos kanceliarijos darbuotojai turėjo perimti valstybės valdymo patirtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius